Iğdır konutlarında kura heyecanı.. 24 Engelli Çekilişsiz ev sahibi oldu

Tarih : 2013-06-20 / Kategori : Gündem

Iğdır  konutlarında kura heyecanı.. 24 Engelli Çekilişsiz ev sahibi oldu

    Iğdır’da 224 konut için noter huzurunda kura çekimi düzenlendi. Engelli  ailelerine kurasız daire verilidi.
    TOKİ tarafından Iğdır’da yaptırılan Toplu Konut Uygulaması kura çekilişi dolayısıyla Iğdır Ticaret Odası toplantı salonunda tören düzenlendi. Geçen  yıl yapımına başlanan konutlar Kura çekilişi sonrası hemen teslim edilecek, konutlarda 1.ci Katakoride 24 engelli ailesine çekilişsiz konut verildi.
    2.ci Aşamada ise diğerlerine 224 kişiye konut  verildi.
    Kura ile 48 m2  1+1, olarak ayda 100 TL’ye 270 ayda ödeme seçeneğiyle ev sahibi oldular.
 Konut kura çekilişine, 251 kişi başvurdu.
    Törende Açılış konuşmasını yapan  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünden Selami Topuz, “Türkiye genelinde 100 Bin konut yapmayı planlamaktayız. Şu ana kadar 13 Bin konutun teslimini gerçekleştirdik. Bu günde burada 224 Konutumuzun çekilişi olacak. Sizlerin belirlenmesinde ve bakanlığımızın hizmetlerinin sizlere ulaşmasında Tüm vakıf çalışanlarına teşekkür ederek konutların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
    Daha sonra konuşan Iğdır Vali Vekili Hacı Uzkuç, “Burada bulunmaktan ve sizlerin heyecanını paylaşmaktan gayet memnunum. İnşallah evler sizler için hayırlı olur.  Evlerinizde mutlu bir şekilde oturursunuz. Bu çekilişe katılmadan evsahibi olan Engelli kardeşlerimiz de hak sahibi oldu. Hayırlı olsun diliyorum. Konut çekilişine 251 Kişi müracat etti bunların 224 kişi ev sahibi olacak. Bilindiği üzere 22 Yıl 6 ay içerisinde ödemesi yapılacak olup ayda 100 TL ödeme yapılacak. Önümüzdeki 7 aydan itibarende ödeme başlayacak. ve toplamda 27 Bin TL’ye ev sahibi olacaksınız. Evleriniz 1+1 olup 48 m2 ‘dir. Şimdiden evlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Evleriniz hayırlı uğurlu olmasını diliyorum güle güle oturun.” dedi.
    Çekiliş Iğdır 1. Noter başkanlığında Iğdır Vali Vekili Hacı Uzkuç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğünden Selami Topuz, Defterdar Mehmet Durusoy, Gıda Tarım İl Müdür Vekili Mutlu Çakmak, Iğdır Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sedat Bilir tarafından çekiliş yapılarak ailelere daire numaraları yazılı kartları teslim ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası