İmam Mehdi’nin Doğum Günü Münasebeti ile Iğdır’da Kutlama Programı Düzenlendi

Tarih : 2013-06-22 / Kategori : Gündem

İmam Mehdi’nin Doğum Günü Münasebeti ile Iğdır’da Kutlama Programı Düzenlendi

       12. İmam Mehdi’nin Doğum Günü Münasebeti ile Iğdır’da Kutlama Programı Düzenlendi
    Caferi mezhebine göre 12. imam olan Hz. İmam Mehdi’nin 1179. doğum günü münasebetiyle, Alyans Düğün Salonunda bir kutlama programı düzenlendi.
     Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği tarafından tertiplenen programa İran’dan gelen İran İslam Cumhuriyeti Büyük taklit mercii  Ayetullah seyyid Abdulkerim   Musevi Erdebili ve heyeti Ağayi Sadiki Zakiri Fikri, Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Din alimleri ve Iğdır halkı katıldı.
    Program Kuranı Kerim okumasıyla başladı.
      Açılış konuşmasını yapan  Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder,, Hıristiyanlar, Yahudiler ve hatta Müslümanların tümü bir bekleyiştedir. Bir kurtuluş aramaktadır. O kurtuluş zulümden işkenceden fitne ve fesattan ötürü Hz. Zeynebi Kübra’nın etrafında bir çatışma var. Suriye’ye uzanan bütün fitne parmakları var bu fitne ve fesatçıların oyunlarını Allah kendi başlarına getirsin. Bütün İslam alemi bir ve beraberlik içersinde olsun. Ama İslam âlemin de en büyük eksiklik nedir.Görüp tecrübe etmemektir. Ders almamaktır. Irak’ta, Libya’da, Bosna’dan, Suriye’den bütün ülkelere baktığımız zaman Amerika gibi bir ülkenin adalet getireceğine, Zulüm ve işkence getirdiğini, İsrail’in, Araplar içerisine fitne ve fesat kattığını gördüğümüz halde hiçbir zaman birlik ve beraberliğimizi sağlayamadık.Emperyalist devletlerden yana olduk “dedi.
    Veli Beder, “Allah’ın insanlığa kurtuluş vaadi, adaletin timsali, mazlumların umudu, Peygamberlerin varisi Hz. Mehdi’nin (a.s) doğum günü, insanlığa sunulan bu gerçek kurtuluş bayramı münasebetiyle hepinize tebriklerimi arz ediyorum. Mehdilik inancı, sadece Şia’ya  Caferilere has bir inanç değildir. Bu inanç, İslam’ın bütün mezhepleri tarafından çok az farklarla kabul edilmektedir. Bu konuda Yüce Peygamberimiz tarafından onlarca hadis rivayet edilmiştir. Hatta Mehdi inancı, sadece İslam’a has bir inanç da değildir. Semavi dinlerin tamamında, adaleti yeryüzünde tamamen uygulayacak, zulümleri yok edecek ve insanlığı kurtuluşa eriştirecek birinin varlığına ve geleceğine inanç mevcuttur. “şeklinde konuştu.
    Veli Beder, “Herkese bu mutlu ve kutlu günde gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Bu günün bütün İslam alemine barış, birlik, huzur getirmesini diliyorum. Zalimlik, Resul-u Ekrem’den bu yana İslamiyet’e eziyet etmektedir. Dünyanın bir bekleyişi var. O da gerçek bekleyiştir. Bu da İmam Mehdi’yi (a.s) beklemektir. Bu bekleyiş, Kur’an emanetidir.” dedi.
              İran dan gelen Ağayi Sadiki Zakiri Fikri’de Hz. Mehdi (A.S.)’nin doğum gününde bütün insanlığı ve Müslümanlığı tebrik ederim. Hz. Mehdi (A.S.)’nin doğum günü, sadece bir şahsın doğum günü değil, insanların zulümlere karşı doğum günüdür. Resul-u Ekrem’den yüzlerce hadis bu konuda nakledilmiştir. İmam-ı Mehdi (A.S.)’nin kıyamı, yeryüzündeki tek iktidar kuracağıyla ilgili 6000’a yakın hadis nakledilmiştir. Hiçbir konuda bu kadar hadis rivayet edilmemiştir. Kıyamıyla ve zuhuruyla ilgili 250 ayet hadis edilmiştir. Yeryüzünü zalimler kapladıktan sonra  o zuhur edecek ve bütün kötülükler bitecektir. Şu anda Avrupa’da bile İmam Mehdi (A.S.)’nin zuhuruyla ilgili konferanslar, seminerler verilmektedir. Mehdi’nin gelişi bütün kitaplarda haber verilmiştir. Sonunda yeryüzünün varisleri, Mehdi’nin zuhuruyla belli olacaktır. Bütün peygamberlerin yeryüzüne gönderilmesinin sebebi, bütün semavi kitapların indirilmesinin sebebi, ilahi adaletin yeryüzüne gelmesini sağlamaktır.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası