Tuzluca'da İmam Mehdi'yi Anma Etkinliği Düzenlendi

Tarih : 2013-06-26 / Kategori : Gündem

Tuzluca'da İmam Mehdi'yi Anma Etkinliği Düzenlendi

    Tuzluca’da; İmam Mehdi'nin doğumunun 1179. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Toplantıya yurtiçinden ve yurtdışından önemli konuklar katıldı.
    Ehlibeyt imamlarından Hz. Mehdi'nin doğum günü dolayısıyla dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de kutlamalar yapılıyor. Tuzluca’da düzenlenen kutlama etkinliği Âli Âba Derneği ve Caferi Âlimler Birliği tarafından düzenlendi.
    Tuzluca Yukarı Mahalle Celayir Kapalı Halı Saha'da düzenlenen programa, yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, âlimler ve siyasetçilerin yanı sıra çok sayıda ehlibeyt dostu katıldı.
    Program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra Başkan Hasan Karabulut ve Selahattin Özgündüz Hz. Mehdi ile ilgili konuşma yaptı. Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, programda bir konuşma yaptı.
    Başkan Türkan: “Mezhebimiz, meşrebimiz, ırkımız ne olursa olsun hepimiz Müslümanız, Allah’ın kullarıyız. Bütün müminler kardeştir. Birlik olalım, Allah birliğimizi bozmasın, rabim ezanları susturmasın, bayrağımızın altında yaşamayı bize çok görmesin. Bugün Alevi, Sünni'si, Şia'sı mezhebine bakılmaksızın milyonlarca insanın eğer ismi Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin ismi ile anılıyorsa ve çocuklarımızın ismi bunlara veriliyor ise bu ortak paydamızın ne kadar güçlü ve özel olduğunun da göstergesidir. Rabbimden dileğimiz ve niyazımız odur ki, bizlere feraset versin. Bu manada geçmişimizi idrak etmeyi, anlamayı nasip eylesin. Hz Hüseyin başta olmak üzere bütün değerlerimizi Ehlibeyt'i yeteri kadar anlamayı ve o doğrultuda yaşamayı da hem bize ve hem de neslimize nasip eylesin.” dedi.
    Hz. Mehdi'nin doğum günü merasimi okunan ilahi ve dualardan sonra, Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan’ın katılımcı ve misafirlere, Saklıbahçe Aile piknik bahçesinde verdiği yemekten sonra,  son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası