Iğdır Üniversitesi Sarıkamış Şehitlerine Yürüdü

Tarih : 2015-01-07 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Sarıkamış Şehitlerine Yürüdü

          Sarıkamış Harekâtı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma yürüyüşü yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğinde harekat sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiği anmak için sabah erken saatlerden itibaren Kızılçubuk mevkisinde toplanıldı.

 

         TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve milletvekillerinin katıldığı Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliğine, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt ve Iğdır Üniversitesi’nden çok sayıda akademisyen ve öğrencisi de katıldı.

          Tarih bilincini artırmak ve vatan savunmasında çekilen sıkıntıları gençlerin yerinde görmeleri amacıyla “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde, Gök Allahuekber, Yer Allahuekber” sloganıyla gerçekleştirilen programda, Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Katılımcılar, daha sonra 8,5 kilometrelik yürüyüşe başladı. 

         Yürüyüş, “Ayyıldızlı” tören alanında son buldu.

          Iğdır Üniversitesi de yürüyüşün sona erdiği alanda stant kurarak gelen misafirlere çay ikramında bulundu. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı program yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası