Okullar Hayat Olsun Projesi İl Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2015-01-14 / Kategori : Eğitim

Okullar Hayat Olsun Projesi İl Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

          Iğdır’da Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü temsilcisi Şahmurat Coşkuner’in katılımıyla   okullar hayat olsun projesi il yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

 

                    İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, Müdür yardımcısı Ahmet Gelal ve Milli Eğitim müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesi Müdürü Şeyda Kocacık ve ilçe şube müdürleri, Halk Eğitim merkezi müdürleri  katıldı.

               İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, “Proje ile okullarımızın mesai saatleri dışında da başta öğrencilerimize, yetişkinlere ve mahalle sakinlerine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için hayat boyu öğrenme merkezi haline getirilmesi esas alındı. Eğlenme ve dinlenme alanları yapıldı. Yaptığımız çalışmalar sonucunda aldığımız geri bildirimlerle, öğrenci ve yetişkinlerimizin öğrenme ihtiyaçlarını karşıladığımızı, özellikle yetişkinlerimizin anne-baba-çocuk ve toplumsal ilişkilerine önemli katkılar sunduğumuzu gördük. Bu proje Türkiye genelinde uygulanıyor. Bu projenin faydalı olduğuna inanıyorum. Bu toplantıda herkes bu projeden kaynaklanan sorunlar, sıkıntılar varsa aktarsın çözüm önerilerini beraber değerlendirelim" dedi.

           Şubesi Müdürü Şeyda Kocacık yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Iğdır’da ki okulların, eğitim öğretim saatleri dışında da, okul velilerinin, mahalleli ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenci ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve spor, sanat faaliyetlerine fırsat veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesi amacıyla yürütülen “Okullar Hayat Olsun Projesi” 2015 Ocak Ayı İl Yürütme Kurulu Toplantısını yapıyoruz “,

              Bakanlık temsilcisinin, sorunları yerinde görmek amacıyla, projeye dahil “ M. Hüsnü Özyeğin İlkokulu ve MEV Anadolu Lisesi” bünyesinde yaptığı incelemelerin ardından, toplanan İl Yönetim Kurulu Toplantısında; proje kapsamında 2014 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi, yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerileri tartışılarak, 2015 yılında bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda dahil edilecek yeni okullar ile STK ve Belediyenin desteğinin alınması kararlaştırıldı.

  Toplantı, katılımcıların proje hakkında görüşlerini belirtmesinin ardından sona erdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası