Iğdır Milli Eğitimden “Toplumda Kan Bağışı Bilincinin Oluşturulması Projesi”

Tarih : 2015-01-15 / Kategori : Eğitim

Iğdır Milli Eğitimden “Toplumda Kan Bağışı Bilincinin Oluşturulması Projesi”

                    MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKAN CİRİT "GELECEK NESİLLERE KIZILAY SEVGİSİ" AŞILAYACAĞIZ

 

               Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay'ı Güney Doğu bölge  Kan Bağış Merkezi arasında "Kan bağışı kampanyaları" protokolü imzalandı.

              Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit,  Milli Eğitim müdürlüğünde Türk Kızılay'ı Güney Doğu bölge  Kan Bağış Merkezi  Bölge Müdürü Dr. İbrahim Çelik  arasında imzalandı. İmza törenine Milli Eğitim Müdür yardımcıları Ahmet Gelal, Muhittin Yücel, Cebbar Turan katıldı.

              Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, kan bağışının önemini öncelikle öğrencilerin, anne ve babalarıyla işbirliği yaparak duyarlılık oluşturmak istediklerini belirterek, öğrencilere örnek olmak için projeyi başlattıklarını söyledi.

            Hakan Cirit, ”Müdürlük olarak “Toplumda kan bağışı bilincinin oluşturulması projesi” hazırladıklarını proje ile ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin gönüllü, düzenli, sürekli, bilincli bağışçılardan sağlanabilmesi; kan bağışı konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin artırılmasıdır. 2014-2015 yılı eğitim döneminde hazırlanıp yürütülen proje kapsamında Iğdır’da bulunan tüm okul ve kurumlarımızda, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatmak, kan bağışı sayesinde insanların hayata döndüğünü vurgulayarak öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma meleklerini geliştirmek, öğrencilerimiz ve velilerimizi bilinçlendirerek kan bağışı almaktır.” dedi.

         Türk Kızılay'ı Güney Doğu bölge Kan Bağış Merkezi Bölge Müdürü Dr. İbrahim Çelik  de, ana hedeflerinin çocukların Kızılay ve kan konusunda bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, "Iğdır’da ilk defa uygulayacağız. Bu projeyi hazırladığınız için milli eğitim Müdürlüğüne sizlere teşekkür ediyorum.. Bu projede Başarılı olmamızı çocuklar sağlıyacaktır, çocuklarımızın "Anne, baba ne olur Kızılay'a kan ver" dediklerinde anne ve baba da duyarlı oluyor" dedi.

               Dr. Çelik,  Türkiye'nin yılda 2 milyon ile 2 milyon 200 bin ünite arası kan ihtiyacının bulunduğunu hatırlatarak, "Kızılay olarak gönüllü kan bağışları topluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile 2006 yılında, Türk Kızılay'ı arasında bir protokol imzalandı. Bu protokollerde onun bir uzantısı şeklinde yerel boyutta yapıyoruz. Çünkü gönüllülük ve duyarlılık esas bu işte. İnsani bir sorumluluk. Okullar bizlere destek çıkmazsa biz bir başarı sağlayamayız" diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası