Öğrencilere Girişimcilik Ruhu Kazandırılacak

Tarih : 2015-01-20 / Kategori : Eğitim

Öğrencilere Girişimcilik Ruhu Kazandırılacak

           Iğdır Genç Girişimciler Kurulu gençlere girişimcilik ruhunu aşılamak ve yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla Özel Hazar Anadolu Lisesi ile ortaklaşa sürdüreceği bir proje hazırladı.

       Proje kapsamında pilot okul seçilen Özel Anadolu Hazar Lisesi’nde Girişimcilik kulüpleri oluşturularak burada gençlerin girişimciliği anlamaları ve geliştirmeleri açısından destek eğitim seansları verilecek. 

          Proje’nin ana hedefi ise uluslararası bir proje geliştirilmesi ve bunun yaygınlaşması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması. TOBB Iğdır Genç Girişimciler Kurulu ve Özel Hazar Anadolu Lisesi yetkilileri projenin bir an önce başlaması için gereken adımları attılar ve iki taraf arasında protokol anlaşması imzalandı. İmza töreninin ev sahipliğini yapan Özel Hazar Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yaşar Karadağ , “Bu proje gençlerimizin gelişimine önemli katkılarda bulunacaktır. TOBB Genç Girişimciler Kurulu hem Iğdır için hem ülke için çok faydalı olacak örnek bir projeye imza atmışlar. Bu projede bizim de pilot okul olarak seçilmemizden dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Özel Hazar Anadolu Lisesi her açıdan topluma faydalı olacak bireyler yetiştirme amacıyla hareket etmektedir. Bu doğrultuda olan bütün projelere destek vereceğiz.” dedi. Iğdır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Nizamettin Taşbağ ise imza töreni sonrası yaptığı açıklamada “Ülkemiz dünya genelinde 16. büyük ekonomiye sahip ve bu başarı girişimciliğin asgari seviyelerde olmasına rağmen gerçekleştirildi.

               Türkiye’de her yüz kişiden bir kişi girişimci statüsünde. Biz bu sayıyı arttırabilir isek işte o zaman Türkiye ekonomi başarısı basamaklarında daha yukarılarda yer alacaktır. Iğdır Genç Girişimciler Kurulu olarak Özel Hazar Anadolu Lisesi öğrencilerine girişimcilik ruhu kazandırılmasında elimizden geleni yapacağız. Bu proje kapsamında iş dünyasının ileri gelenleri ile söyleşiler düzenleyip öğrencilerimizin rol-model kazanmasını sağlayacağız. Gençlerin girişimcilik ruhlarını geliştirmek amacıyla seminerler, paneller, söyleşiler düzenleyeceğiz. Proje sürecinde gençlerimizden gelen girişimcilik ruhuyla hazırlanmış her türlü fikre sahip çıkacağız ve bunların geliştirilmesi için çaba göstereceğiz.” dedi. Taşbağ kurul adına Özel Hazar Anadolu Lisesi’ne projede destek verdikleri için teşekkür etti. Hazar Anadolu Lisesi Kurucu Başkanı Serdar Kavza ise yapılan anlaşmanın Iğdır için çok önemli bir adım olduğunu, sadece Iğdır için değil ülke geleceğinin sahipleri olan çocukların yetişmesinde de büyük önem taşıdığını belirtti. Kavza yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Biz bu okulu kurarken kendimize hep daha iyi olacağımıza ve topluma her açıdan donanımlı nesiller yetiştireceğimize dair söz verdik. Hep bu bilinçle hareket ediyoruz. Iğdır Genç Girişimciler Kurulu’nun attığı adımlarla oluşturulan bu proje eminiz ki donanımlı bireyler yetiştirmede çok faydalı olacaktır. Bizim okulumuzda İngilizce yetmez deyip Rusça dilini de eğitim müfredatımıza ekledik. Ama yabancı diller bilen ,sınavlarda başarılı olan nesiller yetmez ülkemizin geleceği için  kendine güvenen, iş hayatına atılırken kullanabileceği birçok donanıma sahip nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımız yaşadığımız bölgenin umudu niteliğinde. Bize düşen görev de bu umutların gerçeğe dönüşmesini sağlamaktır. Kurucu Başkanı olduğum Özel Hazar Anadolu Lisesi adına Genç Girişimciler Kurulu’nun ortaya koyduğu bu iradeyi takdir ediyorum.” 

İmza törenine Iğdır Genç Girişimciler Yönetim Kurulu üyeleri  İsmail Akan, Tan Demirkaya, Doğukan Aras, Emrah Güzel ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökçen Turan da katıldı. İmza töreni yapılan basın açıklaması ve çekilen hatıra fotoğrafları ardından son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası