Iğdır Üniversitesi ile Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Tarih : 2018-08-30 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi ile Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

        Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. George Gavtadze ve beraberindeki Rektör Yardımcısı Shalva Kirtadze, İİBF Dekanı Prof. Dr. Aza Ipshiradze, İranoloji Uzmanı Prof. Dr. Nomadi Barataia ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından iki üniversite arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

 

          Gürcistan’dan gelen konuk heyeti Iğdır Üniversitesinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Alma, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin artarak devam etmesini ve imzalanan protokolün üniversiteler arasındaki diyaloğa katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Ayrıca üniversitemiz hakkında konuklara çeşitli bilgiler veren Rektör Alma; özellikle Azerbaycan, Nahcivan, Gürcistan, Orta Asya ve Kafkasya’daki üniversitelerle işbirliğini önemsediklerini ifade ederek Türkiye ile Gürcistan’ın tarihi ve kültürel bağı olan iki dost ülke olduğunu, bu dostluğun ve aradaki sıcak ilişkinin artarak devam etmesinde üniversitelerin de ciddi anlamda rol oynadığını vurguladı.
          Prof. Dr. George Gavtadze: “Bu protokol ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak”
          Gürcistan Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. George Gavtadze ise Rektör Alma’nın konukseverliğinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek bu protokolün her iki üniversite arasında var olan ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti. Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesinde uzun yıllardır Türkçe öğretildiğini, üniversitelerinde okutulan diller arasında Türkçe’nin önemli yer tuttuğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. George Gavtadze, bu gelişmede Türkiye Cumhuriyeti’nin ve işbirliği içerisinde oldukları üniversitelerin katkısının büyük olduğunu söyledi. 
İmzalanan protokol çerçevesinde her iki üniversite arasında kültürel işbirliğinin yanı sıra karşılıklı bilimsel araştırmalar, yayınlar yapılarak eğitim faaliyetleri düzenlenecek. 
Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası