İZMİR’DE, ŞİİR KALBİMİZDE ŞİİR, EDEBİYAT VE KÜLTÜR PLATFORMU "VEFA" TEMALI PROGRAMINDA IĞDIR’LI ŞAİR YAZAR EMİR ŞIKTAŞ’I TANITTI

Tarih : 2024-01-09 / Kategori : Kültür & Sanat

İZMİR’DE, ŞİİR KALBİMİZDE ŞİİR, EDEBİYAT VE KÜLTÜR PLATFORMU

  Şiir Kalbimizde Şiir, Edebiyat ve Kültür Platformu, Sancar Maruflu Bahçelievler Karşıyaka yerleşkesinde, yılın ilk programını düzenledi. "Uzaktaki Yakınlarımız" başlıklı gündemin konuğu Iğdırlı Şair Emir ŞIKTAŞ oldu.

Uzaklardan taa Iğdır’dan Şair Yazar Emir ŞIKTAŞ’ı bu haftaki sohbetine ve tanıtımına konuk eden Şiir Kalbimizde Kültür Ve Edebiyat Platformu Başkanı Metin Soydeveli, “Şairleri sizlere tanıtmaya devam ediyoruz. Bu hafta VEFA üzerine etkinlik yapacağız, bu etkinliğimizde Şair Emir ŞIKTAŞ’ı özgeçmişi ve şiirleri ile sizlere tanıtacağız. Şiir kalbimizde grubumuz 2023'de yayınladığımız kitaplarımız vasıtası ile kendisini tanıdık, bugün sizlere "Sanat Değirmeni" Kültür, Edebiyat ve Sanat Platformu" Başkanı Aygün kardeşimiz, Emir ŞIKTAŞ'ı detaylı olarak tanıtacaktır.” dedi.
 
Kürsüye davet edilen Iğdır’ımızın ödüllü Şairi ve eleştirmen hemşerimiz Aygün EROĞLU şöyle konuştu;
 
“Merhaba sevgili yazın dostlarım. Bugün Türkiye’nin öbür ucundan arkadaşımız Emir ŞIKTAŞ’ı tanıtacağız.
 
1962 Iğdır / Karakoyunlu ilçesi doğumludur. İlkokulu Karakoyunlu da Atatürk’ün hediye yaptırdığı Karakoyunlu ilkokulunda okudu. Iğdır lisesini bitirdi. Anadolu Üniversitesi Lisans (Kamu Yönetimi) mezunudur.1985 yılından itibaren TEK/TEDAŞ  kurumunun çeşitli kademelerinde çalıştı, Iğdır Müessese Müdürlüğünün kuruluş çalışma  ekibinde yer aldı. Şeflik görevinden sonra İnsan Kaynakları, Müşteriler, İdari Mali İşler şubelerinde Şube Müdürü olarak asaleten görev yaptı.
 
2014 Yılından itibaren kurum özelleştiğinden Araştırmacı olarak Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atandı ve burada bir süre İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünü vekaleten yürüttü ve kurumda Araştırmacı (özelleştirme) çalıştı.
 
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün düzenlediği gecelerde kendi şiirlerini ve diğer şairlerden şiirleri okudu.
 
1970 yılından bugüne kadar şiirle uğraşmakta ve yazmaya çalışmaktadır. Gönlündeki asıl mesleği gazetecilik olup, çeşitli ajans ve gazetelerde fahri muhabirlik de yapmıştır. Halen aile olarak mahalli gazetecilik, matbaacılık, reklamcılık, hayvancılık, tarım, ziraat dallarında uğraşmaktalar.
Şiirleri çeşitli dergi ve gazetelerde yer yayınlandı. Ayrıca başta Yeşil Iğdır Gazetesi olmak üzere köşe yazıları, yöresel düğün geleneği, yöresel maniler, yöresel atasözleri derleme çalışmaları yapmış ve yayınlatmıştır.
 
Iğdır’ın yakın geçmişini anlatan, gördüğü, bildiği, duyduğu olayları ve bir döneme damgasını vuran şahısları anlatan “Iğdır’ın Yakın Tarihine Notlar” yazı dizisinin 35 bölümü gazetede yayınlanmıştır. Iğdır’ın 1970’li yıllardaki yaşantılarını, yaşayanlarını, yaşadıklarını konu alan hatıraları kitap olarak çıkarmayı düşünmektedir.  Şiirlerinde 'Emircan' mahlasını kullanmaktadır.
 
Yaşadığı, gördüğü, ruhu ile hissettiği, ya da tepki duyduğu konular hakkında taşlama, hiciv, güzelleme, methiye, gazel, tarihi ve turistik yerleri tanıtıcı, eleştiri, atışma dallarında şiirler yazmaya çalışmaktadır.
 
Yayına hazırladığı şiir kitapları olmakla birlikte, SEVGİ UYANSIN, SİYAH GÖZLERİN ve YAŞANANLAR KALDI HATIRALARDA isimleriyle üç şiir kitabı yayınlanmıştır.
Şiire yönelmesinde rahmetli babası H. Salih Şıktaş'ın da payı vardır elbet. 'Salihler' mahlası ile şiirlerini yazan, “Dert Ehli” adlı şiir kitabı bulunan rahmetli babası şiirlerini okutur, gazeteye yazılması için çalışma yaptırır, kafiye ve hece sayısına dikkat etmesini isterdi.
 
Ayrıca 1970’li yılların Iğdırlı şairleri; Hamit Dönmez, Fazıl Şıktaş, Ramiz Özler Otaylı, Aşık Famil Filiz, Aşık Deryami, Elmaz İldırım, Kerim Yaycılı, T. Turan Atasever, Ahmet Karaca, Mehmet Yılmaz, İbrahim Sever, Recep Eroğlu, Mehmet İşçi(Posoflu), Penah Yıldırım, Nizamettin Onk, Süleyman Büyükdağ, Zeynelabidin Makas,
 
Azerbaycanlı Şairler; Mirze Elekber Sabir, Fuzuli, M. Hüseyin Şehriyar, Bahdiyar Vahapzade, Nebi Hazri, Süleyman Rüstem, Mikail Müşfik, Ahmed Cevat, Mikail Azaplı, Halil Rıza Ulutürk, (vefat edenleri Allah rahmet etsin) ve isimlerini şu an hatırlayamadığı bir çok şairin şiirlerini el dizgi çalışmasıyla gazetede yayınlanmak üzere hazırlamıştır. Bu çalışmaların etkisi ile şiir yazmaya yönelmiştir.
 
Kendisine geçmişle şimdiyi değerlendirmesini sorduğumda, “geçmişte hata yapıldığında bunu insanlar tolere edebiliyordu, affetmeye daha yatkındı, şimdi maalesef en ufak bir hatada kırıcı olunabiliyor. Bu da toplumun kültürel yozlaşmaya uğradığını, sabırsızlığın etkili olduğunu, insani ilişkilerin zayıfladığını göstermektedir” dedi.
 
Iğdır’da yaşayan şair Emir Şıktaş’a, İzmir’den sizler adına gönül dolusu sevgiler saygılar gönderiyorum. Emir Şıktaş’ı telefonla arayayım, kendisi sizlere merhaba diyecektir.” dedi.
İzmirli şair dostlardan Gülizar Atan hanımda söz alarak “sosyal medyadan takip etmekteyim. Emir Şıktaş’ın yaptığı çok güzel atışmalar bulunmaktadır. Hayranlıkla okuyorum. Bunu ilave etmek istedim” dedi.
 
Emir Şıktaş’a telefonla bağlanan Şair-yazar sunumcu Aygün Eroğlu bey, Şair Emir Şıktaş’ın İzmirli şiir, edebiyat ve sanat dostlarına sesli olarak teşekkür etmesini sağladı.
Şair Yasemin Yazgan tarafından Vefa konulu, Emir Şıktaş’ın yazdığı “Vefa da Olmaz” şiiri seslendirildi. Ayrıca Vefa üzerine bir çok şairin yazdığı şiirler okundu, konuşmalar, anlatımlar söz alan şairler, yazarlar tarafından seslendirildi.
 
Kürecik TV’nin canlı olarak sunduğu sürpriz yayından dolayı yöneticileri Hüseyin Ergün beye teşekkür edildi.
 
Yöremiz Şairi Emir Şıktaş’ı ve Yeşil Iğdır Gazetesini, İzmir’de tanıtmaya emek harcayan başta hemşerimiz Aygün Eroğlu olmak üzere kıymetli şair Metin Soydeveli’ye, sanat dostu Kürecik TV yöneticilerine, Şerif Kutludağ hocaya, katkı sunan Yasemin Yazgan, Gülizar Atan ve diğer şair ve yazarlara Iğdır'dan kucak dolusu sevgiler gönderiyoruz. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
İZMİR’DE, ŞİİR KALBİMİZDE ŞİİR, EDEBİYAT VE KÜLTÜR PLATFORMU İZMİR’DE, ŞİİR KALBİMİZDE ŞİİR, EDEBİYAT VE KÜLTÜR PLATFORMU İZMİR’DE, ŞİİR KALBİMİZDE ŞİİR, EDEBİYAT VE KÜLTÜR PLATFORMU

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası