MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ İLİMİZ'DE BAŞLADI

Tarih : 2009-05-08 / Kategori : Genel Haber

    Avrupa Birliği katılım öncesi 2006 Mali Yardım Programı (IPA) kapsamında finanse edilen Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi (MEBGEP) kapsamında İnsan Kaynakları Gelişimi Yönetici Eğitimi Programı Iğdır’da başladı.
 

İmparator  Otel’de başlayan programda Milli Eğitim Bakanlığının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi (MEBGEP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve İl teşkilatına mensup yöneticiler ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 40 kişiye İnsan Kaynakları Gelişimi Yönetici eğitimi veriliyor.
   7-8 Mayıs 2009 tarihlerinde Iğdır ile birlikte Adana, Bursa, Aydın Gaziantep, Eskişehir, Bartın ve Trabzon’da eğitimlerin devam edeceği bildirildi.
   Eğitimlerde, daha önce yapılan SWOT (GZFT) analizinden elde edilen bulgular çerçevesinde, “Lider ve Yöneticilikte Sosyal Davranış, Eğitimde Veri Yönetimi ve e-Devlet, İletişim Yönetimi, Yetki ve Sorumlukların Yönetimi, Zaman ve Bilgi Yönetimi” konularına yoğunluk verileceği belirtildi.
   Milli Eğitim Bakanlığı projeler koordinasyon merkezi başkanlığı iletişim ve halkla ilişkiler şube müdürü Namık Kemal Yıldız yaptığı konuşmada proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi:    
   “Bu çalışmanın amacı Milli Eğitim Bakanlığının kapasitesini yükseltmek, merkezi yönetimden bazı yetki ve sorumluluğun mahallileştirilmesini sağlamaktır.
    5 ayrı konuda 2 gün seminer verilecektir. Proje ile İlköğretimden Orta Öğretimin sonuna kadar eğitim sistemini daha verimli ve etkin hale getirmek için Bakanlığın iletişim, organizasyon ve yönetimini, finans, izleme ve değerlendirme kapasitelerini artırmayı amaçlayan yeniden yapılanma sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı’na destek olunması amaçlanıyor. Projenin süresinin 2 yıl olduğu ve bütçesinin 3.7 milyon euro olduğunu söyledi.
   Seminerin açılışında bulunan Iğdır Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek de yaptığı konuşmada “siz değerli eğitimcileri İlimizde görmek beni mutlu etmiştir.” dedi. Proje kapsamında Prof. Dr. Cenap Erdemir ve Prof. Dr.  Halil İbrahimYalın tarafından  Ankara, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır ilinde görev yapan Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Milli Eğitim Bakanlığı  Daire başkanları ve şube müdürlerine iletişim yönetimi konusunda katılımcılara bilgi verildi. İki gün sürecek olan eğitim çalışmasına 40 kişi katılıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası