IĞDIR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET NURİ GÜNEŞ"BELEDİYEDE YAPILAN İHALELER YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR"

Tarih : 2009-05-08 / Kategori : Genel Haber

   Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, bir aylık icraatını anlatarak basını ve vatandaşları bilgilendirdi.
 

  Kültür sarayı konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Güneş, “Iğdır belediyesinde yapılan ihalelere az katılım sağlanarak ihaleler yandaşlara peşkeş çekilmiştir.
   Geçmiş Yönetim bize 19 Milyon TL  borç bırakmıştır.” dedi. Iğdır Kültür Merkezi Konferans salonunda katılımcılara hitap eden ve elindeki dosyalarla kürsüye gelen Güneş, iki saatlik konuşmasında “belediyenin başı boş bir şekilde yönetildiğini kurumsallaşma diye bir olayın olmadığını, müdürlüklerin vekaleten yürütüldüğünü işleri, işi bilmeyen insanlara hatır gönül ilişkisi içinde verildiğini, iş bilen mühendis, muhasebecilerin yüksek okul mezunlarının ise devre dışı bırakıldığını belediyede düzenin işlerin rant üzerine kurulu olduğunu, hayali faturalarla hesapların tutturulduğunu” söyledi.
   Bir aylık süre içinde belediyede olup bitenleri masaya yatırdıklarını ifade eden Güneş, gönül isterdi ki sayın valimizde burada olsun belediye gerçeğini görsün, gerçekle yüzleşsin biz halkın iradesiyiz, halkın iradesine de herkes saygı göstermelidir. 86 yıl sonra Iğdır’da yeni bir süreç başlamıştır.
   Bu süreç şeffaf olacak, halkla birlikte olacağız. Her şeyi halk bilecek görecek.180 personel olması gerekirken 420 personel çalışıyor biz kimseyi işten atmayacağız. Fakat göreve gelmeyenleri çalıştırarak verim alacağız.
   Belediye çalışanları maalesef birbirleri hakkında bir klasör dolusu olumsuz raporlar ve yazılar yazarak vermiştir. Biz bunlara itibar etmeyerek her yazılanı araştırarak gerçeğe ulaşacağız. En büyük sermayemiz açıklık ve halkla bütünleşmek olacak” şeklinde konuştu.
   Bir aylık süre içinde bütün belediye birimlerini ehil kişilere verdiklerini ifade eden Güneş “ biz böyle gelmiş böyle gider zihniyetini değiştireceğiz.
   Bu anlayışı yıkacağız. Kendi imalathanemiz olmasına rağmen üretim yapacak elaman var olmasına rağmen bu üniteleri kapatarak birilerine rant sağlayan zihniyetten olmayacağız diyerek şunları söyledi: ”2008 yılında verilen müfettiş teftiş raporunda bir sürü eksiklikler olmasına rağmen hiçbir eksiklik giderilmemiştir.”
  Önceki Yönetim seçimin hemen öncesinde 598 Bin TL’lik gıda alıp halka dağıtmış.
  İşçisi 6-7 Ay maaşını alamazken yapılan bu yardım ve dağıtılan gıda paketleri ne kadar vicdanidir soruyorum sizlere. Üstelik bu gıda alımını Fuar ve sergi masrafı olarak kayıtlara geçirmişler.
  Şuan tek gelirimiz İller Bankasından 841 Bin TL Personel giderleri iller bankasından gelen paranın % 60’ını oluşturuyor. Geri kalan oran ise SSK, Vergi ve elektrik gibi diğer giderlere harcanıyor. Bütün bunlardan sonra elimizde bir şey kalmadığı gibi üstüne de borçlanıyoruz. Ödemelerde öncelik çalışan personele verilecek. Önce personelimizin maaşlarını ödeyeceğiz. 19 Milyon TL olan borcumuzu ise inkâr etmiyoruz. Kimseyle restleşmeden borcumuzu zamana yayarak ödeyeceğiz.
  Belediyenin kaynakları çok hor kullanılmış. Paralar Hizmete harcanacağı yerde amacının dışında kullanılmış. Hizmet eden araçların günlük kullandığı mazot 3 bin ton  mazotla hangi görevlere gitmiş belli değil, araçların kilometre saatleri sökülmüş, görev kağıdı düzerlenmemiş, servis ve bakım kartı tanzim edilmemiş, araçlar 1 yılda 4 defa lastik değiştirmiş 600 milyar tutuyor, 1 yılda 4 kez lastik değişir mi soruyorum. Mesela hiç ihtiyaç olmadığı halde şuan depomuzda 1500 Teneke Motor yağı stoğu bulunmaktadır.” dedi.
  Belediyeler Demokrasinin temelini oluşturduğunu söyleyen Mehmet Nuri Güneş: “Sosyalist ülkelerde bile Yerel Yönetimlerin çözülmesinin akabinde sistem çökmüştür.”
  Bütün Bu olumsuz tabloya rağmen çalışmalarına devam edeceklerini belirten Güneş, “Belediye Meclisinde karar aldık. Iğdır’ın Mücavir alanlarını eski imar planına göre revize edilip yeni imar planı yapılacaktır.
  Buradan müteahhitlere sesleniyorum kimse imar planında yazılı olan 3 +1 harici dışında ruhsat için bize gelmesin. “ şeklinde devam etti. Başkan Güneş gelir getirici çalışmalar yapacaklarını ekleyerek “Yurt dışından Kardeş Belediyecilik teklifleri geliyor ama bunun önüne de engeller getirdiler.
  Bunu aşmak için lobi çalışmaları yapacağız. Bütün Kamu Kurumlarından yardım isteyeceğiz. Proje Etüt merkezi kurup AB fonlarından yararlanmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.
  Sosyal projelere önem vereceklerini belirten Güneş: “Toplumsal dokuyu kaynaştıracak projeler yapmak zorundayız. Organik projesiyle organik yaşam projesini (ORYAP) ve SOYKAP projesini hayata geçireceğiz. Her mahalleye Halk evi Kompleksini kuracağız. Buralarda Meslek edinme kursları, okuma evleri kuracağız. Öldüğümüzde arkamızda temiz bir sayfa bırakmak istiyoruz.” diye sözlerini tamamladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası