KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ HAFTASI KUTLANDI

Tarih : 2009-05-09 / Kategori : Genel Haber

Her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü kutlanan ve bu yıl da 2 - 10 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası ilimizde başladı.
          

Kültür Sarayında düzenlenen kutlama programında  İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Özel, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Iğdır ilinin trafik kazasının az olduğu illerden biri olduğunu buna rağmen trafik kazalarının ister istemez meydana geldiğini 3 gün önce düz bir yolda meydana gelen trafik kazasında 5 kişinin yaralandığını bütün bunların sebebinin dikkatli ve kurallara uygun hareket edilmediğinden meydana geldiğini herkesin trafik kurallarına uymaları gerektiğini” söyledi.
    İl jandarma komutanlığı Asayiş şube müdürü yarbay Ahmet Boz’da, jandarma bölgesinde  trafik kurallarının zaman zaman ihlal edildiğini trafik ekiplerinin kazaların meydana gelebileceği alanlarda sıkı kontrol yaptığını özellikle buğday  ve şeker pancarı hasadı,  sebze  ve meyve  satış zamanlarında  jandarmanın kontrolleri artırarak çiftçi vatandaşları eğiterek uyardıklarını“ söyledi.
               İlimiz Vali vekili Mitat Gözen’de trafik  güvenliğinin toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayarak şunları söyledi “İlimizde bisiklet sayısı çok fazla zaman zaman bu bisikletler kazalara da yol açabiliyor. Otoparkın olmaması başlı başına bir sorun.Zaman zaman araçlar kaldırımları bile işgal ediyor. Trafikte yaşanan sorunlar tahsilli olma ya da olmama gibi nedenlerden kaynaklanmıyor. Kurallara uymayan herkes bir çok trafik kazasına karışıyor.” dedi.
    Daha sonra  trafik haftası nedeniyle düzenlenen şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenler ile  örnek sürücülere çeşitli hediyeler verildi.Açılan trafik sergisi gezildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası