ÇİFTÇİLERE SIĞIR DAĞITIMI YAPILDI

Tarih : 2010-01-21 / Kategori : Genel Haber

    İlimizde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı 2009 yılı yatırım programı kapsamında desteklenen proje doğrultusunda  çiftçilere 300 büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

    İlimize bağlı Tuzluca ilçesi Gaziler köyünde tarımsal kalkınma kooperatif üyelerine 300 baş simental Irkı gebe düve dağıtımı ve kooperatif binasının açılışı yapıldı.
    Yapılan açılışa Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Tuzluca Kaymakamı  Bahadır Güneş, İl Tarım Müdürü Yusuf Yıldırım, Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ve kurum müdürleri katıldı.
    Törende konuşan Vali S.Saffet  Karahisarlı ”Hayvanlarımıza iyi bakalım, kendimiz hasta olunca doktora gidiyoruz ama onların gidecek yerleri bile yok bunun için hayvanlarımızın sağlığıyla yakından ilgileneceğiz. Altını yaş bırakmayacağız. Ne kadar iyi bakarsak o kadar ürün elde ederiz sütünden peynirinden faydalanırız. Devletimiz bizlere bu imkânları sağlıyor. Kooperatif için aldığımız hayvanları satmayalım onları besleyerek kar elde etmeye çalışalım” dedi.
    İl Tarım Müdürü Yusuf Yıldırım’da ”Söz konusu Kooperatifin ahır inşaatının tamamlanması sonucu canlı demirbaş alımı için 300 baş Simental  ırkı gebe düvenin ihalesini yaptık bu ihale bize 1.236.000,00 TL Karşılığında Yapılmış Olup Temin Edilen Düveler Bir Aileye 6 Baş Olmak Üzere Toplam 300 Baş Hayvan kura ile dağıtılmıştır. Kooperatifin uygulamış olduğu ( 50 x6 baş ) 300 başlık damızlık sığır yetiştiriciliği projesinin toplamı 1.853.000.00TL kredi kullanılmıştır. Bunun dışında çiftçilerimizin isteği doğrultusunda slaj makinesi yem makinesi vereceğiz” dedi.
     Kooperatife ait ahırın gezilmesi sonrasında da Kooperatif binasında Vali S.Saffet  Karahisarlı,  kurum müdürleriyle birlikte kura çekerek  hayvan dağıtımı yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası