KİMLİKSİZ DEDEYE KİMLİK ÇIKARTILDI

Tarih : 2010-01-22 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır merkez Yeni mahallede oturan İsa Çelik(77) isimli vatandaş, kimliksiz ölmek istemediğini belirterek, kendisine ölmeden önce bir kimlik çıkarılmasını istemesi üzerine İsa Çelik ‘e Iğdır emniyet müdürlüğü toplum destekli polis şubesi ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü sahip çıktı.

    Bir mahalli gazetede çıkan haber üzerine İlimiz Valisi Saffet Karahisarlı’nın talimatı ile harekata geçen Iğdır emniyet müdürlüğü toplum destekli polis şubesi  ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü İsa Çelik’i Sosyal Hizmetler il müdürlüğüne bağlı  bakım ve rehabilitasyon   merkezine yerleştirerek İsa Çelik’e kimlik çıkartılması için gerekli işlemleri başlattı.
     Kimliğine  ve sıcak bir yuvaya kavuşan   İsa Çelik, ”bir başka  isteğin var mı sorusuna,” “Tavuklarımı, buğdayımı ve tezeklerimi  istiyorum” dedi. 
     Iğdır il nufus ve vatandaşlık müdürlüğünde kayıt altına alınan İsa Çelik, 1933 doğumlu olarak 77 yaşında ilk kimliğine kavuşacak... İsa Çelik Iğdır devlet hastanesi tarafından verilecek heyet raporuna göre zihinsel engelli raporu verilirse Iğdır bakım ve rehabilitasyon   merkezin de  yok sağlam raporu verilirse huzur evine yerleştirilecek.
     İsa Çelik(77) isimli vatandaş, kimliksiz ölmek istemediğini belirterek, kendisine ölmeden önce bir kimlik çıkarılmasını istemiş 7 yaşında iken yaylacılar tarafından bulunan kimsesiz İsa Çelik, kimliği olmadığı için askerlik de yapmamıştı.
     Gençliğinde bir kez evlenen ve 1 kızı olan İsa Çelik, önce kızını, sonra da eşini kaybetti. Yıllarca çobanlık yaparak yaşamını sürdüren Çelik, yaşlandıktan sonra hiçbir iş yapamadığı için yardıma muhtaç duruma geldi. Kimliği olmadığından, ne yeşil kartı ne de sosyal yardımlaşma fonunda kaydı bulunmuyordu. Komşuların yardımı ile geçimini sağlıyordu.
     Iğdır Emniyet Müdürlüğü toplum destekli polis büro amiri Hüseyin Bektaş, ”Biz polis olarak her zaman yardıma muhtaç olan vatandaşların yanındayız. Iğdır’da en az  yardıma muhtaç olan 200 aileyi kardeş aile olarak kabul edip her türlü yardımı yapıyoruz.İsa dedemizi de kimliğine kavuşturduk.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası