BELEDİYE BAŞKANI İLE BİRLİKTE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tarih : 2010-01-22 / Kategori : Genel Haber

     İlimizde Jandarmanın sürdürdüğü bir operasyon çerçevesinde gözaltın alınan Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ve bazı BDP yöneticileri ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı...

    Iğdır belediyesi önünde toplanan kalabalık vatandaş topluluğuna hitap eden belediye meclis üyesi Çiğdem Yılmaz başkan dahil 10 partilinin gözaltına alındığını belirtti.
     Yılmaz açıklamasında şunları söyledi: ”jandarma ekipleri baş savcının talimatı ile  operasyon yapmıştır, bu operasyonlarda Belediye Başkanımız M.Nuri Güneş, BDP il başkanı Şebbap Çelik, Hoşhaber eski belediye başkanı Nusret Aras, Mehmet Güven, Aziz Çam, Necif Yıldız, Mehmet Haşimoğlu, Mecit Baştaş, Ekrem Yakut, Abdulbari Tendik gözaltına alınmıştır. 4 bilgisayara el konulmuştur. Başkanımız hukuka aykırı olarak gözaltına alınmıştır.Gözaltına alınan Belediye Başkanı  M.Nuri Güneş değil  Iğdır halkının seçilmiş iradesidir. Sivil legal ve demokratik siyasete darbe de bulunulmuştur. Halkımızın 85 yıl sonra iktidar olması hazmedilmemiştir. Bu baskı ve operasyonların sorumlusu AKP hükümetidir. Bu kararı verenler bilsinler ki irademizi asla kıramazlar. Kürtler ve onların temsilcilerini bitiremezler.Kürtleri sindirmekten vaz geçin, bu yaptıklarınızla kin tohumları ekiyorsunuz  ne biçeceğinizi iyi düşünün. Bir an önce gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.” dedi.
     Daha sonra kalabalık gurup 5 dakika oturma eylemi yaptı. Belediye binasına siyah bez afiş ve belediye başkanının resmi ve altında “İrademize kelepçe vurulamaz” yazılı afiş asıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası