GÖZALTINA ALINAN BELEDİYEBAŞKANI GÜNEŞ VE 9 BDP'LİYÖNETİCİNİNSERBEST BIRAKILMASI İÇİN YÜRÜYÜŞ

Tarih : 2010-01-23 / Kategori : Genel Haber

PERVİN BULDAN ”ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILANA KADAR ADLİYENİN ÖNÜNDE BEKLİYECEĞİZ.” DEDİ
     İlimizde Jandarmanın sürdürdüğü bir operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ve bazı BDP yöneticileri ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı..


            Karaca sokakta bulunan BDP  il başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, belediye başkanı ve yöneticilerin serbest bırakılmasını isteyerek “böyle Kürt açılımı olmaz. Açılım adı altında yöneticilerimiz içeriye atılıyor Kürt halkına baskılar yapılıyor.” dedi.
            Kürt halkı üzerine yerel seçimlerin hemen ardından DTP’nin elde ettiği başarıyı hazmedemeyen güçler Iğdır da da baskı yaparak operasyon yaparak bu başarımızı kırmaya çalışıyorlar 14 Kasım itibari ile
 binlerce partimizin üyesi tutuklanarak ceza evine gönderildi.
           Bunun tek sebebi 29 Mart seçimlerinde Kürt halkının DTP ‘ye gösterdiği başarıdır bundan dolayı bu şiddet ve  zülüm yapılıyor.
          Dün Mehmet Nuri Güneş ve il başkanımız, yöneticilerimiz evlerinden gece operasyon yapılarak gözaltına alındılar. 12 Eylül cunta dönemini aratmayan bir şekilde operasyon düzenlendi, arkadaşlarımız gözaltına alındı. Başkanımız çıkarken ellerine kelepçe takılmasını istedi, bu kelepçe takılması halkımızın bu rezilliği görmesi için taktırdı. Bu bir ay önce koluna kelepçe takılmasını protesto etmek için taktırdı. Kürt halkı 30 yıldır barış ve insan hakları mücadelesi veriyor, halkımız binlerce bedel ödedi. Devlete söyleyecek sözümüz var açılım adı altında Kürt sorununu çözüyoruz diye  Kürt halkına kelepçe vurmak mıdır? Halkın iradesi ile seçilenlere kelepçe vurmak mıdır, insan haklarını yok soymak mıdır bunlar mı açılım biz böyle açılıma karşıyız. Kürt halkı böyle açılımdan yana değil. Kürt  sorunu böyle çözülmez. Böyle açılım olmaz. Gözaltına alınan belediye başkanımız serbest bırakılana kadar sahiplenmeye devam edeceğiz serbest bırakılana kadar devam edeceğiz. Bu ateş  çok büyük ateştir sizi de yakar bu öğle bir ateş ki çok büyüktür bu yükün altından kalkamazsınınız bunun için diyoruz ki arkadaşlarımızı serbest bırakın 85 yıl sonra aldığımız belediyenin önüne yürüyüşe geçiyoruz. ”Kürt sorunu kelepçeyle çözülmez irademize dokunma” afişi ile belediyenin önüne doğru yürüyüşe geçtiler, belediyenin önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptılar kalabalık dağıldı. Doğubayazıt caddesinde bir otelin camına taş atılarak camları kırıldı. Daha sonra Kalabalık dağıldı. Polis çevrede geniş tedbirler aldı. Erzurum dan takviye çevik kuvvet geldi. Kalabalık gurup sık sık Biji apo, Iğdır ovası apocuların yuvası” şeklinde sloganlar attı. Çevrede bulunan BDP’li belediye başkanları da basın açıklamasına katıldılar.
         Milletvekili Pervin Buldan partilileri yarın mahkemeye çıkarılacak olan başkan ve yöneticiler için adliyenin önüne gelmelerini istedi.
    Bu arada Kalabalık gurubun arkasında giden bir çocuğu annesi döverek  olay yerinden uzaklaştırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası