DOĞALGAZ IĞDIR İSTASYONUNA GELDİ

Tarih : 2010-01-25 / Kategori : Genel Haber

     Iğdırlıların özlemle beklediği doğal gaz Iğdır istasyonuna geldi. Doğubayazıt istasyonundan verilen doğalgaz boru döşemesi yapılan ve biten Iğdır’a verildi.

Suveren köyü alt kısmında kurulan istasyona kadar gelen doğalgazın şehir içi şebekesinin  döşenmesi yapıldığında evlere verilebilecek.
     Edinilen bilgiye göre İran-Türkiye doğalgaz hattı üzerinde bulunan Doğubayazıt kompreser istasyonu çıkışından alınan hattın uzunluğunun 38 km olduğu,  2009 yılında inşaatına başlanan Iğdır Doğalgaz iletim hattı inşaatının tamamlanarak boru hattına Doğalgaz verilerek ilimize kadar gelmesinin sağlandığı belirtildi.
   Bundan sonraki süreçte Iğdır şehir şebekesi ihalesinin EPDK (Enerji piyasası denetleme kurulu) tarafından yapılacağını belirten yetkililer, en ucuz teklifi veren özel şirket firmaya verileceğini,  firmanın 30 yıllık işletme hakkına sahip olacağını söylediler. Ancak işletme hakkına sahip olacak firmaya belediyeler kanunen  %10 hakka sahip olabilecek.
    Bilindiği üzere EPDK 2008 tarihinde Iğdır-Ağrı-Doğubayazıt şehir şebekeleri ihalesini paket olarak çıkmış ancak tek firma ihaleye katılmış olup ihale iptal edilmişti. Yeniden İhale edilmesi bekleniyor.
    Doğal gazın Iğdır’a gelmesi için emek sarf eden  Milletvekili Ali Güner‘e, siyasilere ve Botaşta çalışan hemşerimiz Zafer Yalçın’a teşekkür ederiz. Başmühendis Yalçın’ın gayret ve girişimleri ile doğalgaz belli bir konuma geldi diyebiliriz. Van ihalesine dahil edilmesi nedense son anda çıkarılmıştı. Çıkarılmasaydı Iğdır şu anda doğalgaza kavuşmuş olacaktı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası