REKTÖR PROF. DR. İBRAHİM HAKKI YILMAZ; IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GÜN GEÇTİKÇE GELİŞİYOR

Tarih : 2010-01-25 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır Üniversitesinin 2009 yılında yaptığı faaliyetleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

    Iğdır Üniversitesinin kurulmasından bu yana çok kısa bir zaman geçmesine rağmen büyük aşama gerçekleştirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, “Üniversitemiz kurulalı henüz 1 yılı yeni geçti. Bu süre zarfında faaliyetlerimizi en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. 2008 yılında Iğdır üniversitesine Suveren yakınlarında Kumocağının olduğu yer tahsis edilmişti.
    Daha sonra bu arazinin kampus alanından alınan toprak örnekleri için Atatürk Üniversitesinden hoca getirdik. Bu incelemeler sonucunda zeminin 20-30 metre derinlerinde kumla kaplı olduğu tespit edildi. Böylece bu zeminin kampus alanı için uygun olmadığına karar verildi.
     Bu karardan sonra Iğdır’ın çeşitli yerlerinde kampus alanı aramaya başladık. Erzurum ve Kars yolunda, Hoşhaber köyü taraflarında ve Melekli taraflarında arazi baktık. Bu arazilerden aldığımız toprak örneklerini Van 100. Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak bölümünde incelettik. Bu tahliller sonucunda toprakta aşırı tozlaşma ve aklilik yapı belirledik. En son olarak Suveren köyünün Doğubeyazıt taraflarında bir araziyi belirledik. Buradan aldığımız toprak örneklerini incelediğimizde herhangi bir aklilik yapı ve tuzlaşmaya rastlamadık. Bu araziyi kampus yeri olarak belirledik ve yer tahsis çalışmalarına başladık. Ülkemizdeki bürokrasi nedeniyle geçen haziran ve temmuzda başladığımız tahsis çalışmalarını ancak geçen hafta nihayete erdirdik. Bu 3000 dönümlük arazi üniversitemizin oldu. 2009 yılında yasal imkan olmadığından dolayı hiçbir yatırım yapma imkanımız olmadı. Nitekim bizimle beraber kurulan 9 üniversiteden hiçbiri kampusle ilgili yatırım çalışmalarına başlayamadı. Hatta bunlardan bazıları kampus yerini bile belirleyemedi. Zaten rektör olarak atandığımız zamanda DPT kararlarında 2009 yılında kampus yatırımı görünmüyordu. DPT tarafından bize verilen kararlarda yer belirleme, yerleşke planı, zemin etüdü gibi hizmetler istendi. Biz bunları gerçekleştirdik. Bu yıl yapacağımız hizmetler için ödeneğimizi aldık. Kampusle ilgili yatırım yapma planımıza 2010 yılı içerisinde başlayacağız. 2009 yılında 4 milyon TL yatırım ödeneğimiz vardı. Bunlardan 1 milyon TL’yi üniversitemizle ilgili harcamalarımızda kullandık. 3 milyon TL’de 2010 yılı bütçemize aktarıldı. Yine 2009 yılında Sağlık Bakanlığıyla yaptığımız görüşmede eski Iğdır Devlet Hastanesinin arsası bize verildi. Bu arsaya Ziraat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulunu açtık. Yaklaşık 10 dönüm olan bu araziyi Merkez Karaağaç Kampusü olarak saptadık. Bu arsa üzerinde bu yıl içinde 2 adet inşaat yapmayı planlıyoruz. Bunlardan biri sosyal tesis, diğeri de merkezi derslik olacak.
    Ayrıca bu yıldan itibaren üniversitemizde paneller, konferanslar gibi eğitim-öğretim faaliyetleri de olacak. Biz bu arsadaki binaları kullanırken aynı zamanda 2010 yılında ana kampusümüz içinde faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Özellikle ana kampusümüzün altyapı inşaat faaliyetlerine yoğun olarak eğileceğiz. Yine Ana kampusümüze 32 dairelik lojman ve Ziraat Fakültesi inşaatına başlayacağız.
    Üniversitemizde 80 civarında öğretim elemanı ve öğretim üyesi görev yapmaktadır. Bu rakam oldukça başarılı ve yüksek bir rakamdır. Ayrıca 90 civarında da idari personelimiz vardır. İdari personelimizin bir kısmı KPSS ile bir kısmı da diğer üniversitelerden ve kurumlardan nakil yoluyla gelmiştir. Çok az sayıda idari personel açığımız kaldı. Bu açığı da bu yıl yine KPSS ve nakil yoluyla kapatacağız. Bu personellerimizin hizmet içi eğitimine de büyük önem veriyoruz. KPSS’den gelen elemanlarımızı diğer yakında olan üniversitelere göndererek eğitmeye çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde de yine hizmet içi eğitim programları uygulayarak elemanlarımızı eğitmeye devam edeceğiz.
    Yine geçen yıl rektörlük binamızın onarım işini tamamladık. Önceden Belediye Düğün Salonu olarak kullanılan salonun olduğu yerde 4 adet derslik oluşturduk. Bir adet de teknoloji sınıfı oluşturduk. Bu teknoloji sınıfında videokonferans yöntemiyle öğrencilerimize uzaktan eğitim sistemi getirerek eğitimlerini sağlamaya çalışıyoruz.
    Yine göreve geldiğimizde Iğdır Meslek Yüksekokulu çok kötü durumdaydı. Onarımını yapmak suretiyle okulumuzun her türlü malzeme ve teçhizat ihtiyacını karşıladık. Aynı şekilde Ziraat ve İlahiyat Fakültelerinin de onarımını yaptık. Eskiden Yeşil Kart binası olarak bilinen yerde 4 adet derslik oluşturduk. Öğretim üyesi ve elemanlarının her türlü tefrişat ihtiyacını karşıladık. Personelimizin tamamına bilgisayar aldık. Öğretim üyelerimizin Iğdır’a maksimum katkı yapacakları fiziki şartları oluşturduk. Bu olanaklar çevre illerdeki birçok eski ve köklü üniversiteden bile daha ileridedir. Iğdır Meslek Yüksekokulunun birçok sorunları vardı. Akademik önlemler alınarak bu sorunlar giderildi. Iğdır Meslek Yüksekokulundaki tüm mefruşat değiştirildi. Eğitim- Öğretim faaliyetlerine uygun hale getirildi. Yine okulun kantini ihale edilerek daha modern, çağdaş bir ortam oluşturuldu.” dedi.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası