Banu Avar Iğdır'da Konferans Verdi

Tarih : 2011-03-15 / Kategori : Genel Haber

Banu Avar Iğdır'da Konferans Verdi

Türk Eğitim-Sen Iğdır  Şube Başkanlığı tarafından organize edilen, Gazeteci yazar Banu Avar ‘ın konuşmacı olarak katıldığı “Eğitim ve Dünya Düzeni “ konulu konferans büyük ilgi gördü.

       Türk Eğitim-Sen Iğdır  Şube Başkanlığı tarafından organize edilen  Kültür merkezi Salonunda yapılan ‘Eğitim ve Dünya Düzeni’  isimli konferansa, Tarihi ve güncel olaylara ışık tutan "Sınırlar Arasında"  ve "Hangi Dünya Düzeni" programlarıyla tanınan  Banu Avar konuşmacı olarak katıldı.
Gazeteci yazar Banu Avar, Tüm vatanseverlerin kendilerine güvenmelerini ve bu ülke için birlik olmalarını istedi. Türkiye’nin ekonomik ve siyasal anlamda kuşatıldığını belirterek, Türk insanının hangi görüşten olursa olsun, ülke için birlik ve beraberlik içersinde olmaları gerektiğini söyledi.
Türkiye’ye yerleştirilmesi kararlaştırılan füze kalkanı hakkında bilgiler veren Avar, füze kalkanının Nato’nun isteği doğrultusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesine konuşlandırılacağını belirterek, “Bu füze kalkanı projesi milli bir proje değildir.
O yüzden de Nato’nun isteği doğrultusunda G.Doğu Anadolu Bölgemize konuşlandırılacak. Füzelerin menzili 15 ile 45 km arasında değişiyor. Bu kadar menzili olan füzeler kime ve neye karşı kullanılacak?” şeklinde konuştu.
Iğdırlılara  dünya düzenini anlatan Avar, siyasi partileri sağ-sol demeden eleştirdi. Türkiye’de bilinçli olarak toplumun uyutulduğunu dile getiren Avar, pembe dizilerle yarışma programlarıyla insanların beyinlerinin uyuşturulduğunu söyledi.
Banu Avar dünyada üzerinde sistemli şekilde bir oyunun oynandığını dile getirdi. Küresel sermaye çatışmasından bahseden Avar, “Filler birbiriyle tepişirken, altındaki çimenler eziliyor. Şuanda dünyada bu yaşanıyor. Şuanda Küresel sermaye Afrika ülkelerine el koymak istiyor. Oralarda istedikleri gibi yönlendirdikleri Türkiye modeli uygulamak istiyor. Bu model tüketici, sorgulamayan, beyinler uyuşuk bir toplum modeli. Şu anda güneyde yaşanan çatışmaların esas sebebi bu. Libya’da bunun en taze örneği. Libya’da düğmeye basıldı. Düğmeye basılacak daha çok ülke var.   Artık Türk toplumunun uyanıp bunun farkına varması lazım.’’ dedi.
          Bir ülkenin sosyal yapısını, ekonomisini ve siyasetini ele geçirmenin modeli hakkında fikirlerini belirten Avar; “Bir ülkeyi ele geçirmenin modelleri var. Öncelikle kendi yetiştirdiğin siyasetçileri eğitir, sonra istediğin yere yerleştirirsin. Tayip Erdoğan belediye başkanı yeni seçilmişti bütün AB ve ABD basını illa Tayip Erdoğan, Abdullah Gül ve gazeteci Fehmi Koru ile röportaj yapıyordu. Erbakan diyordum kabul etmiyorlardı. Sayın Abdullah Gül’ün, Deniz Baykal’ın, Süleyman Demirel’in, Bülent Ecevit’in ABD’de yetiştirilip, sonra siyasette belli yerlere getirmek gibi. Bu model milletvekillerimiz de de uygulanıyor. Bu nedenle parlamentoya yerleştirilen milletvekillerini nereden geldiklerine bir bakın. Küresel sermaye için sağcı ve solcu hiç önemli değil. Her yerde adamları var. Sonra başa getirdiğin siyasetçilerle özelleştirmeye başlarsın. Özelleştirmenin ardından işsizler ordusu meydana gelir ve onları yönlendirmeye başlarsın. Sonra da onları isyanın eşiğine sürüklersin.’’ şeklinde konuştu. 
       Bir ülkeyi ele geçirmenin en kolay modelinin televizyon programları ve yarışma programları olduğunu söyleyen Avar, “Buna psikolojik oyun diyebiliriz. Pembe diziler ve yarışma programlarına toplumu bağımlı kılarak onların beyinlerini uyuşturursun. Yogoslavya da bunu uyguladılar ve parçaladılar. Karı kocayı öldürdü sen şusun busun diye Türkiye^de Türk Kürt,Alevi Sünni gibi ayrımlar yaprak iç savaş çıkarmak istiyorlar. Şimdi birleri çıkmış Çerkezce eğitim istiyoruz diyorlar bunun isteyenleri gerçek yüzünü ortay koyacağız Bunlar Alman ve İngiliz destekli. Şuanda Türkiye’de bu var. Mesela ‘Yetenek Sizsiziniz’ diye bir yarışma programı var 3 tane dangalak oturuyorlar milletin kendisini küçük düşürmek için yaptıklarını izliyorlar. Bunun en güzel örneklerinden birisi. Bu model parçalanan Yugoslav’da 30 yıl boyunca uygulandı. Şimdi Türkiye’de uygulanıyor. Ayrıca bu tür programların ise beyinleri uyuşturduğu ve zekâ geriliğine sebep olduğu ortaya çıkmıştır. Beyni uyuşan bir topluma ise istediğinizi yaptırıyorsunuz.’’ ifadelerini kullandı. 
Avar, konuşmasında son olarak, Türkiye’de ciddi anlamda bir psikolojik savaşın uygulandığını belirterek; “Eğer çok genel anlamda örgütlenmezsek 2011 ile 2012 yılları çok kötü geçecek Ben 2011 yılını kanlı yıl olarak görüyorum. Hangi örgütün altında olursa olsun, bir an önce kenetlenmemiz gerekir. Türkiye’ye şekil vermeye çalışan bir güç var. Bizim bu güce karşı ayağa kalmamız gerekir. Geniş bir seçim ittifakı platformu kurulmalı seçime öğle girilmeli ’’ dedi.
Avar, konferansta yeni dünya düzeni içinde ülkemizin karşılaşacağı tehditleri neden sonuç ilişkisi içinde irdelerken yeryüzündeki enerji kaynaklarının % 75’nin Çin ve ülkemiz arasındaki çizgide bulunduğuna dikkat çekerek ülkelerin güttüğü dış politikalarda enerji kaynaklarının rolünün büyük olduğunu vurguladı. Avar, batı hayranlığının ve batılılaşma sevdasının kendi değerlerimizi yitirmemize neden olduğunu savunarak halkların çeşitli psikolojik operasyonlarla uyutulmasına; televizyon programları ve diziler vasıtasıyla insanların şekillendirilip hipnoz edilmesini örnek gösterdi.
Onun için dolaşıyorum, konuşmalar yapıyorum. Biz hangi konumda olduğumuzu bilmemiz lazım, çok iyi düşünmemiz gerektiğini ve çözüm için nokta atışı yapmamız gerekiyor. Bu sorun o parti bu parti ile aşılabilecek bir sorun gibi görünmüyor. Atatürk mantığında hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İçine virüs girmemiş halk topluluklarının çözeceğini düşünüyorum. Bunun mücadelesini başlatacak işçiler, emekçilerdir PETKİM’i kaybedenlerdir. 1938’den beri bir oyun sürüyor, bir yanlışa düştük. Batıya bağlandık Batılı olan ideal olandır fikri beynimize sokuldu, bu en büyük yanlış.” dedi.
Avar şunları söyledi:” Eğitimde dışa bağlıyız.1946’da yapılan anlaşma bugün yürürlükte, eğitimimize biri 2 oya sahip Amerika büyükelçisi 4 Amerikalı 4 Türk karar veriyor, dolayısı ile kararı Amerika veriyor. 1960’lı yıllarda barış gönüllüleri geldi. Aynı yıllarda Full Bright’lar geldi. Aldı götürdü, en çalışkan, en zeki öğrencileri, beyinlerini yıkadılar ve ülkemize geri döndüler ve başımıza geçirdiler. Bu kişiler kendi aldıkları eğitim doğrultusunda ülkeyi yönetmeye çalıştılar, bir noktadan ileriye gidemediler. Çünkü oranın kültürü ile yetiştirdiler. İlla bir şeyler başarmak yapmak isteyenleri de darbelerle düşürdüler.Iğdır Dünyanın en kritik noktasındadır. İç savaş buradan başlayabilir.Serv projesini uygulamaya Doğu  ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Kürdistan ve Büyük Ermenistan projesini hayata geçirme var.Kemal Derviş ABD adamı olarak geldi çıkardığı bir yasa ile  Türkiye’nin geleceğini kararttı çekti gitti. Baykal’ı bir seks kaseti ile götürdüler yakında Kemal Kılıçdaroğlu gidecek yerine Fetullahcı PKK’lı karışımı bir parti kurmayı ile Kemal Derviş gelecek ve CHP kazanacak. Bunların hepsi planlanmış durumda.Darbeler diye bağırıyorlar her gün darbe yapıyorlar.Gazetecileri vatanseverleri içeri alıyorlar.5 yıl önce Iğdır’da Kürdistan kuracağız deseydiler kıyamet kopardı. Şimdi insanlar alıştırdılar olabilir diyorlar. Ben işsiz kaldım Hiçbir yerde iş vermiyorlar. Yinede şükrediyorum Silivri zindanında değilim. Daha o mertebeye ulaşmadım. Bu ülkelerde çıkan isyan ve çatışmaların arkasında hep ABD ve İngilizler var en son Kerkük’te çatışma çıkaracaklar Türkiye’ye Kürtler Araplar göç edecek sınıra yığılacaklar sonrada sıkıntı başlayacak. İran, Rusya ve Türkiye emperyalist ülkelerin oyunlarına karşı birleşmeli ittifak kurmalı. Çin Rusya  İran bunu yapıyor Türkiye’de burada olmalı. Yeni bir Kurtuluş savaşına doğru gidiyoruz. Bu millet 57. alay gibi bir gün ortay çıkacaktır. Neler yapmamız gerektiğini Atatürk Amasya tamiminde söylüyor. Herkes okumalı. Kahraman Türk askerlerine vatanseverlere sahip çıkmalıyız. Nato’ya bağlı kurmay askerler CİA ya bağlı MİT mensupları var . Bunlar temizlenmeli.”
Banu Avar konferansın sonunda izleyicilerin sorularını yanıtladı.
Türk Eğitim Sen Iğdır şubesi sekreteri Serhat Gülce, Türk Eğitim Senin yaptığı eğitim faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı.

 

Facebook Beğenenler

  1. serhat 2011-03-15 10:44:39

    banu avar arslan bulut gibi Türkiyeyi ve türk insanını seven ve canları pahasına da olsa calışan birileri var mı?siyasetçiler neden böyle olamıyor ?çünkü onlar halka değil birilerine hizmet ediyor ve hergün biz onları ana haber bültenlerinden izliyoruz,peki ama bu halk ne zaman aklını başına devşirecek,ermenistan ve pkk gibi maşalar ülkeye daha fazla acı ve daha fazla kan yaşattıktan sonra mı?yoksa çanakkale geçilince Türkiye 36 etnik kimliğe bölününce mi?gazeteler bunları hiç mi yazmaz bu kadar mı para hırsı sardı içinizi ve bu kadar mı Allah'tan korkmazsınız?BİR ABD'YE TAPTIĞINIZ GİBİ ALLAH'a TAPSAYDINIZ ŞİMDİ BU ÜLKE NERELERDE OLURDU,BU MİLLET BİR PAKET MAKARNAYA VE BİR CUVAL KÖMÜRE SATIYORSA EĞER OYUNU ELBET VİCDANLAR BİR GÜN RAHAT ETMEYECEKTİR

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası