Azerbaycan Milletvekilleri Iğdır'da

Tarih : 2011-03-31 / Kategori : Genel Haber

Azerbaycan Milletvekilleri Iğdır'da

MİLLETVEKİLİ FETTAH HAYDAROV ”ERMENİ VAHŞİLİĞİNİ BÜTÜN DÜNYA İYİ BİLMELİ” DEDİ

Iğdır’da Türkiye Azerbaycan Derneği - TAD ve Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi - TÜRKSAM, Türkiye Kamu Sen Iğdır Şubesi tarafından düzenlenen ve Azerbaycan Türk Dili Halklar ile Emektaşlık Teşkilat  - ATXEM'in desteklediği,  "Iğdır ve Bölgede Azerbaycan Türklerine Yönelik Soykırımlar ve Ermeni İddiaları" konulu konferansa katılmak üzere Iğdır’a gelen Azerbaycan milletvekilleri  ve Iğdır’lı iş adamları,  Şehit Türkler Anıt ve Müzesini, Atatürk anıtını, Haydar Aliyev Anıtını ve Iğdır Valiliğini ziyaret ettiler...
Anıtı gezen TÜRKSAM ve TAD Başkanı Sinan Oğan, Milletvekilleri Fettah Heyderov, Genire Paşayeva, Azay Guliyev, Musa Gasımlı, Fazıl Mustafa ve  ATXEM Başkanı İlham İsmailov Müzede bulunan şehitlik kaidesine karanfil bırakıp fatiha okudular. Ardından Şehitler için Kuranı kerim okundu.  Milletvekili Fettah Heyderov ”Bu gün Azerbaycan’da bir milyondan fazla kaçkın vardır, çünkü yurtları Ermeniler tarafından işgal edilmiştir.  Biz bu işgal edilen toprakların barış yoluyla alınmasından yanayız. Ermeniler bu toprakları barış yoluyla vermese yine felaketler olacak, insanlar ölecek, hür dünya bu işi halletmelidir. Çünkü Ermeniler Azerbaycan topraklarına göz koymuşlardır. Türkiye ve bütün dünya Ermenilerin bu vahşiliklerine dur demelidirler ki yeni vahşilikler yapılmasın yeni kan dökülmesin insanlar ölmesin Ermenilerin 1915 yılında Kuba’daki yaptıkları katliamları Anadolu topraklarında devam ettirmişlerdir.” dedi. Milletvekili Genire Paşayeva’ da 31 Mart’ın Azerbaycanlılar soykırım günü olduğunu belirterek Ermeni çetecileri 1915 tarihinde on binlerce Azerbaycan Türkünü katletmiştir. Diyerek şunları söyledi: ”Biz Türkler Ermenilerin yaptığı katliamları her alanda anlatmalıyız. Bu soykırımı yapanlar dünya önünde hesap vermelidirler. Yaptıklarının cezasını almalıdırlar. Ermeniler gerek Azerbaycan gerekse Anadolu Türklerini katletmişlerdir. Biz bunu dünyaya iyi anlatmalıyız. Ermeni yalanlarına karşı biz doğruları, yaptıkları mezalimleri en iyi şekilde anlatmalıyız Türk milleti hiç kimseye soykırım yapmamıştır asıl soykırımı yapanlar Ermenilerdir. Ermenilerin gerçek yüzünü dünyanın görüp tanıması lazım dünyada cezasız kalan bir soykırım yeni soykırımlar cinayetler yaratır.
Dünya Ermenileri cezalandırmadığı için Ermeniler her fırsatta Türk milletine katliam yapıyor.”
TÜRKSAM ve TAD Başkanı Sinan Oğan’da, Bu Şehit Türkler anıt ve müzesini yıkmak isteyenler var. Fakat Iğdır’lılar buna müsaade etmeyecektir. Burayı yıkmak tarihi yıkmak demektir.” şeklinde konuştu.
Azerbaycan Heyeti Iğdır Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti. Vali Çiçek “bu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Türkiye ve Azerbaycan kardeş ve dost bir ülkedir bu dostluk sonsuza kadar da sürecektir.” dedi.
Milletvekili Fettah Heyderov’da yaptığı konuşmada Iğdır büyümüş ve gelişmiş bir şehir olmuştur. Iğdır ve Türk halkının Nahcıvana 1992 -93 yıllarında yaptıkları yardımı unutmamız mümkün değildir. O zaman Nahcıvanda ekmek yoktu. Ermeni ablukasındaydı. Bizlere Türk halkı sahip çıktı. Hasret köprüsü açıldı. Köprü umut köprüsü oldu. Şimdide gönül köprüsüdür. Türkiye ve Azerbaycan kardeş ülkedir. Atatürk’ün dediği gibi Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimizdir. Üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Haydar Aliyev’in dediği gibi bizler iki devlet bir milletiz.” dedi.
Gelen Konuklarla, İş Adamı Caferali Taşbağ, İş Adamı Fuat Kumtepe ve Gül-Okut firması yakın ilgi alaka gösterdiler...

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası