Selahattin Özgündüz ve Ekber Yeşil’den Mesajlar

Tarih : 2011-04-01 / Kategori : Genel Haber

Selahattin Özgündüz ve Ekber Yeşil’den Mesajlar

Selahattin Özgündüz ve Ekber Yeşil yaklaşan genel seçimler öncesi Azeri türklerinin Parlamentoda temsili konusunda mesajlar verdiler.

Selahattin Özgündüz konuşmasında şunları dedi: Ben her zaman camiama bunu demişim; Türkiye Cumhuriyeti’nin faaliyet izni verdiği her parti bizim de partimizdir. Kırmızı çizgilerimiz; devletimizin bekası, milli birliğimiz, toprak bütünlüğümüzdür. Bu üç şeyle sorunu olmayan her parti bizim partimizdir. Nitekim Türkiye’nin partisidir. Onun için her partide yer alabilirsiniz, hatta yer alın. Madem ben bu ülkenin insanı ve bu ülkede yönetilen değil aynı zamanda yöneten olmak durumunda isem bunu siyasi partiler, siyasi örgütler içerisinde yer alarak yapmak durumundayım. Her partide yolunuz açık olsun çalışmanızı yapın. Yalnız bu bölgede ve sadece Kars-Ardahan-Ağrı-Iğdır bazında değil, diğer bölgelerde de Azeri toplum eskiden beri vardır. Bu bölgede en az altı puan gücündedir. Geçen seçimde ilk defa, hakikaten şaşırtıcı bir şekilde ülke nüfusunun 3 milyonunu teşkil eden bu camia bir tek milletvekiliyle bile temsil edilmedi! Küçücük bir ilden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 43 milletvekili çeşitli illerden aday gösterilerek taşını. Bunu biliyoruz değil mi? Bu camiayı -mezhebi, milli anlamda diyorum- temsil eden birisi çıkmadı. Orada bulunan 550 milletvekilinin büyük çoğunluğu gönül anlamında bizim de vekilimizdir. Hele ki Atilla Kaya bizim hemşerimizdir, ona bir diyecek yok. Fakat dediğim gibi Azeri-Caferi anlamında ne yazık ki temsilciden mahrum kaldık.
Adaylarımız da buradadır, ben gizlide ne diyorsam açıkta da onu diyorum, bu toplumda beni böyle tanıyor. Bu yılki seçimler için ben kimseye git sen müracaat et demedim. Gidin her partiden kim aday olacaksa olsun. Özgündüz’ün kardeşi de birdir, hiç kan bağı olmayan birisi de bu toplum için birdir. Ben böyle bir ayrım yapmıyorum. Evet toplumumuzun teveccühünü kazanmış soyadımı taşıyanlardan birisi de Allah şahittir çok da benim gönlüm olmamasına rağmen mesleğini bıraktı. 25 yılını yaktı. Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu. O kendi tercihidir, ben kimsenin tercihine engel değilim. Ak Parti’den yine aynı yakınlıktaki bir diğer akrabam, bayan akrabam Ankara’dan müracaat etmiştir. Bu da yine arkadaşlarım biliyor. Geçen yıldan beri buraya gelip “Benim böyle bir niyetim var.”diyen bir hanımefendidir. Allah şahittir o da benim yönlendirmemle olmamıştır. Ama ben bütün herkese diyorum bütün siyasi partilerde, örgütlerde bu üç kırmızı çizgiye riayet ederek aday olun. Şimdi bu bölgeden bize müracaat ettiğini, aday olduğunu çeşitli partilerden bildiren -CHP’den- Ali Özgündüz ile birlikte MHP’den yine benim annesi tarafından yeğenim olan; Ekber Yeşil, buradan adaydır, Iğdırlıdır. Yine camianın değerli insanlarından, köylüm olan, Caferider’in yönetiminde olan Özcan Korhan Ak Parti’den müracaat etmiştir. Keza camiamızın ileri gelen iş adamlarından Ağrı-Taşlıçaylı Alpay Tarhan yine Ak Parti’den müracaat etmiştir. Bu da kırk senelik aile dostumun çocuğudur. Yine camiamızın ileri gelen iş adamlarından İzzet Ababey Ak Parti’den müracaat etmiştir.
Ben hiçbir parti için bu partiye benim rezervim var, demiyorum. Üç partinin üçü de bu ülkenin partisidir. Git hangisinde siyaset yaparsan yap. Ancak toplumumun bu konudaki kararı hangisinden yanadır? Bu sorunun cevabı önemlidir değil mi? Bakın kardeşim, geçen seçimde bu seçim bölgesinden çıkardığınız milletvekili sayısını esas alarak adaylarımıza listenizde yer vermenizi bekliyoruz. Hangi parti, bize saygı duyuyorsa ölçü geçen sefer çıkardığı milletvekili sayısıdır. Bu bölgede o rakam içerisinde bir aday koyuyorsa bu toplumun başının üstünde yeri vardır. Bu sefer partiye değil adayımıza vereceğiz oyumuzu kusura bakmasın kimse. Adayımıza vereceğiz oyumuzu kardeşim. Ama beni sen 20. sıraya atarsan veya burada çıkaracağın milletvekili sayısı belli; onun ötesine atıp, git kendi oyunla kazan dersen olmaz. Listende benim üstümde yer vereceğin insanların hangisinin arkasında bu kadar toplumu vardır, gösterebilir misiniz? Bu adaylar bizden müracaat etmiş. Hepsine demişim beni referans gösterebilirsiniz. Hepsi birbirinden temiz çiçeklerdir. Hepsi benim için aynı derecede değerlidir. Eğer bu üç partinin üçü de uygun yerden, bu camiaya saygı duyar, seçilebileceği sıradan listede yer verirse hepsi bunun karşılığını oy olarak ülke genelinde bu camiadan alacaktır.
MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olan Ekber Yeşil ise konuyla alakalı yaptığı konuşmada şunları söyledi: Türkiye’de bulunan Azeri Türkleri İstanbul’da da yoğun olarak bulunmaktadır. Biz, güzel Iğdır’ımız başta olmak üzere her bölgemizdeki insanımızın siyasi taleplerini dillendirmede üzerimize düşen görevi layıkıyla yapma mücadelesini vermekteyiz. Hem Iğdır dışında siyaset yapma yolunu açmak için hem de Iğdır’ımızı rahatlatma, orada gereksiz rekabetleri oluşturmama adına bu kararı aldım. Siyaset kısmet işidir. Rabbim kısmet ederse, halkımızın bu konuda büyük kararlılık gösterip MHP’yi bu bölgede mahçup etmeyeceğinden şüphe duymamaktayım. Önümüzdeki genel seçim gerçekten hayli önem arzetmektedir. İstanbul’da bulunan Sivil toplum Örgütlerinin Organize ettiği Nevruz kutlamalarında konuşan Selahattin Özgündüz Hoca’nın dile getirdiği söylemler, inanıyorum ki tüm kanaat önderlerimiz ve halkımız içinde geçerlidir. Bu konuda görüşme yaptığımız her hemşehrimiz Azeri Türklerinin mecliste hak ettikleri yerde olmadığını beyan ettiler. Azeri Türkleri bu seçimde kendi adaylarını kabul edilebilir yerlerde siyaset yapmaya izin veren partilere yönelecektir. Ben ülke birlik ve bütünlüğünü esas almış bir insan olmakla beraber içinde yaşadığımız konjoktür gereği meclisin Azeri ve Caferi Vekile ciddi ihtiyacı olduğunu düşünmekteyim. Bölgesel ilişkilerimizde bu konu ciddi önem arzetmektedir. Nitekim TBMM Başkan Vekili Sayın Meral Akşener’de bu konudaki tespiti olumlu bularak “mesajı başımızın üstüne koyduk” demiştir. Bu halkımızı memnun eden bir açıklama olmuştur. Ben hayatım boyunca halkımla beraber olmuş biriyim. MHP çatısı altında çeyrek asrı geri bıraktık. İnanıyorum ki Türkiye’nin her bölgesindeki insanlarımız gönül bağıyla birliktelik sağladıkları için bu seçimde parlamentoda Iğdır’dan, İstanbul’dan veya diğer şehirlerden daha çok Azeri aday görmek isteyecektir. Bu onların en tabii, en doğal haklarıdır. Siyasetin doğasında rekabet olduğu için geçmişte bir takım kırgınlıklar yaşanmış olabilir. Bu her yerde vardır. Bize düşen geçmişin kırgınlıklarını unutup geleceğin inşasıyla ilgilenmektir. Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin.”

 

Facebook Beğenenler

  1. serdar 2011-04-01 23:16:44

    DOĞU VE BATIDA YAŞAYAN AZERBAYCAN TÜRKLERİNİN ORTAK DEĞERİ SAYIN BAŞKANIMIZ Bİ İLKE DAHA İMZA ATTI ALLAH RAZI OLSUN...<br /> IĞDIRDAKİ SIYASETIN ÖNUNU ACMAYA COK KATKISI OLDU AZERBAYCAN TURKLERININ YOGUNLUGUNUN YASADIGI ISTANBUL VE 3. BOLGEDEN ADAY ADAYI OLARAK METRAPOLDE SIYASET YAPMANIN MEŞALESİNİ YAKIP ARKADAN GELEN YENİ NESLE İLHAM KAYANAGI OLARAK SIYASETTE YENİ BİR ÇIGIR ACTI BUTUN TOPLUMUN HER KESIMI BASKANIMIZIN YAPTIGI BU ATLIMDAN DOLAYI GURURLU ONURLU VE UMUTLU OLDUKLARINI DİLE GETIRIRKEN TUM VARLIKLARIYLA DESTEKLERINI ESIRGEMIYECEKLERINI BILDIRDILER BU VESILEYLE BIZLER NEVRUZ PROGRAMINI DUZENLIYEN SIVIL TOPLUM ÖRGUTLERINE VE SELAHATTIN HOCAMIZA COK TESEKKUR EDER CALISMALARINDA USTUN BASARILAR DILERIZ...<br />BUTUN SIYASI PARTILERIN BULUNDUGU NEVRUZ PROGRAMINDA BULUNAN ^^TBMM BASKAN VEKILI MHP 3. BOLGE MILLET VEKILI MERAL AKŞENER HALKIMZIN MHP DEN EKBER YESILI IYI BI YERDEN ADAY OLMA ISTEGINE HOCAMIZIN VERDIGI MESAJA KARSILIK OLARAK MERAL HANIMIN HOCAMIZIN MESAJINI AKDIK BAŞIMIZIN ÜSTÜNE KOYDUK DİYEREK ADETA TESCILLEMIS OLDU^^ BU CEVAP BÜYÜK COSKU VE HEYACAN UYANDIRDI ...<br />ZATEN MERAL HANIMIN HALKIMIZ NEZLINDE SÖZUNDE VE ÖZUNDE GERİ ADIM ATMAYAN BİRİ OLARAK TANIMAKTADIR İNŞALLAH GEREYİ YAPILIR BASKANIMIZI MECLISDE GÖRÜRÜZ ... SEÇME HAKKIMIZIN YANINDA SEÇILME HAKKIMIZINDA ORTAYA KONULDUGUNU GÖRMÜŞ OLURUZ ...<br />YOLUN ACIK ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN...

  2. ERCAN YILDIRIM 2011-04-02 17:55:54

    hocam çok güzel bir mesaj vermiş inşallah bu seçimde halkımız sağduyulu davranarak parti gözetmeksizin bizden birini (Azeri) meclise sokar, seçime kadar hepimize büyük görevler düşüyor özellikle siz değerli basınımıza halkımızı sağduyu lu olamak adına gerekli uyarı ve bilgilendirmelerde bulunarak bu seçimi hakkımızda hayırlı bir sonuçla sonlandırırız inşallah...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası