Koyunlar Çalındı, Kuzular 8 Gündür Aç

Tarih : 2011-04-01 / Kategori : Genel Haber

Koyunlar Çalındı, Kuzular 8 Gündür Aç

IĞDIR'DA KOYUNLARI ÇALINAN MERYEM KULPU, HIRSIZLARA  ''BU HAYVANLAR ANASIZ NASIL YAŞAYACAK. YA KOYUNLARIMIZI GETİRİN YA DA KUZULARINI DA GÖTÜRÜN'' ÇAĞRISINDA BULUNDU

Iğdır'ın Suveren köyünde Kulpu ailesinin koyunları çalınınca yeni doğan kuzular aç kaldı. Merkeze bağlı köyde hayvancılıkla uğraşan İsa Kulpu'nun 30 koyunu, geçen hafta çalındı. Koyunlarını otlatması için bir akrabasının sürüsüne kattığını ve sürüden çalınan koyunlar arasında 30 koyununun tamamının bulunduğunu anlatan İsa Kulpu, ''Tüm mal varlığım, şimdiye kadar inşaatlarda çalışarak biriktirdiğim paraları yatırdığım koyunlarım çalındı. Şu anda hiçbir şeyim kalmadı'' dedi.  Koyunlarının 24 Martta çalındığını ve hemen jandarmaya haber verdiklerini aktaran Kulpu, o tarihten bu yana da çevre köylerde koyunlarını bulmak için araştırma yaptığını söyledi. Annesiz kalan kuzuların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen İsa Kulpu'nun eşi Meryem Kulpu ise koyunlarının çalınmasından dolayı kuzuların karnını doyuramadıklarını, çok küçük olanları ise çocukları için ayırdığı sütü biberonla vererek kuzuları beslemeye çalıştıklarını, bazılarını ise komşularının koyunlarına emzirttiklerini belirtti. Hırsızlara çağrıda bulunan Meryem Kulpu, kuzuların annelerinden ayrı yaşayamayacaklarını, yem ve saman yiyemediklerini belirterek, ''İnsafı, merhameti varsa ya koyunlarımızı getirsin ya da bu kuzularını da götürsün. Bu hayvanlar anasız nasıl yaşayacak? Ot yiyemiyor, yem yiyemiyor. Biz bazılarını biberonla beslemeye çalışıyoruz ama sütü de nereden bulalım, zaten fakiriz'' diye konuştu.
Anne Kulpu, 27 kuzunun tüm gün boyunca melediklerini kaydederek, ''Melemelerinden duramıyoruz, annelerini arıyorlar, sürekli duvarların etrafında dönüyor ve bağrışıyorlar, çok acıyoruz'' dedi. Beş çocuğuyla köyde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Kulpu, devletten yardım eli uzanmasını beklediklerini ifade etti. Kulpu, jandarmanın bir an önce koyunları bularak kendilerine teslim etmesini, yoksa kuzularının açlıktan öleceğini kaydetti.
Suveren köyünde yaşayan köylüler ise daha önce köylerinde böyle bir olayla hiç karşılaşmadıklarını belirttiler.

 

Facebook Beğenenler

  1. canbaba 2011-04-01 07:15:54

    İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA ÇALINAN KOYUNLAR BULUNARAK KUZULARIN TELEF OLMASININ ÖNÜNE GEÇİLİR.BUNU YAPANLARIN DİNİ,İMANI VE PEYGAMBERİ YOK MU?

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası