Anaları Çalınan 4 Kuzu Açlığa Dayanamadı Telef Oldu

Tarih : 2011-04-02 / Kategori : Genel Haber

Anaları Çalınan 4 Kuzu Açlığa Dayanamadı Telef Oldu

IĞDIR’DA KOYUNLARI ÇALINAN MERYEM KULPU, HIRSIZLARA “BİR ÇOCUK NASIL ANASIZ YAŞAYAMIYORSA BU KUZULARDA ANASIZ YAŞAYAMAZ.” DEDİ

Iğdır’ın Suveren köyünde Kulpu ailesinin koyunları çalınınca yeni doğan kuzulara çocukların  sütü  ve biberonuyla emzirdiğini 4 tanesi açlığa dayanamayarak telef olduğunu belirtti. Merkeze bağlı köyde hayvancılıkla uğraşan İsa Kulpu’nun 30 koyunu, geçen hafta çalındı. Koyunlarını otlatması için bir akrabasının sürüsüne kattığını ve sürüden çalınan koyunlar arasında 30 koyununun tamamının bulunduğunu anlatan Meryem Kulpu, “Tüm mal varlığım, şimdiye kadar inşaatlarda çalışarak biriktirdiğimiz paraları yatırdığım koyunlarım çalındı. Şu anda hiçbir şeyim kalmadı” dedi. Koyunlarının 24 Martta çalındığını ve hemen jandarmaya haber verdiklerini aktaran Kulpu, o tarihten bu yana da çevre köylerde koyunlarını bulmak için araştırma yaptığını söyledi.
Annesiz kalan kuzuların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen İsa Kulpu’nun eşi Meryem Kulpu ise koyunlarının çalınmasından dolayı kuzuların karnını doyuramadıklarını, komşuların üç  günde bir verdikleri sütü çok küçük olanları biberonlarla beslemeye çalıştıklarını, belirtti.
Hırsızlara çağrıda bulunan Meryem Kulpu, kuzuların annelerinden ayrı yaşayamayacaklarını, yem ve saman yiyemediklerini belirterek, “İnsafı, merhameti varsa ya koyunlarımızı getirsin ya da bu kuzularını da götürsün. Bu hayvanlar anasız nasıl yaşayacak? Ot yiyemiyor, yem yiyemiyor. Biz bazılarını biberonla beslemeye çalışıyoruz ama sütü de nereden bulalım, zaten fakiriz” diye konuştu. Kulpu, 27 kuzudan 4 tanesi telef oldu diğer kuzular gün boyunca melediklerini kaydederek, “Melemelerinden duramıyoruz, annelerini arıyorlar, sürekli duvarların etrafında dönüyor ve bağrışıyorlar, seslerinden çocuklarım ve ben sabahlara kadar ağlıyoruz. Çocuklarım anne biz yemek yiyemiyoruz. Kuzularımız aç olduğu için meliyor dedi. Beş çocuğuyla köyde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Kulpu, devletten yardım eli uzanmasını beklediklerini ifade etti. Kulpu, jandarmanın bir an önce koyunları bularak kendilerine teslim etmesini, yoksa kuzularının açlıktan öleceğini kaydetti. Kuplu, Kocasının 24 Marttan eve gelmediğini koyunları aramak için gittiğini  belirtti.

Facebook Beğenenler

  1. Ağacan 2011-04-02 20:56:31

    Vay be hırsıza bak!Sürüye dalıyor ve ne hikmetse farklı bir kişiye ait olan 30 koyunu tanıyormuş gibi çalıp diğerlerine dokunmuyor.Bu işte müthiş akıl oyunları dönüyor!Gel de çöz bu olayı!Dedektiflik bürosu bu işe baksa , olayı çözmek yıllarını alır herhalde!

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası