Iğdır'da Karadenizliler Gecesi Yapıldı

Tarih : 2011-05-10 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Karadenizliler Gecesi Yapıldı

KARADENİZLİLER HORON  VE KOLBASTI OYNADILAR

Iğdır’da İmparator otel bahçesinde Karadenizliler Gecesinin üçüncüsü düzenlendi.
Murat Demir’in düzenlediği geceye, Iğdır Valisi Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Defterdar Mehmet Durusoy, İl emniyet müdürü Selçuk Kızılay, ve eşi, İl milli Eğitim müdürü Bekir Aksoy, Bayındırlık müdürü Recep Tuncer,  Karadenizli memur ve esnaftan yoğun katılımın olduğu gecede davetliler gönüllerince eğlendiler.
Karadeniz yöresinden Tuğba İbrahim Damcı ikilisi, Ses sanatçısı Hediye Ölmez, Murat Halim, Ses sanatçısı Cengiz Selimoğlu, Ork Orhan Hasan Oğlu, Kemençe İsmail Parlak, yöresel sanatçıların iştirak ettiği gecede Karadeniz yöresi halk türküleri başta olmak üzere Türkiye’nin  tüm yörelerinden parçalar çalındı.
Iğdır’da görev yapan pek çok Karadenizlinin yanı sıra yıllardır Iğdır’da esnaflık yapan Karadenizliler kemençe eşliğinde horon tepip kolbastı oynadılar.
Oflu Ali’nin anlattığı Temel ile Dursun Fıkraları ile gülen Vali Amir Çiçek, yaptığı konuşmada  “Karadeniz Kültürü olarak bildiğimiz Temel ile Dursun fıkraları, Horonu, Kemençesi ve çalışkanlığı ile bilinen Karadeniz yöresi çalışkan insanları bu gün Iğdır’da bu geceyi düzenlemişler, Karadenizlilerin Kültür Zenginliğini dünyanın her yerinde olduğu gibi Iğdır’a taşımalardır. Ve bizleri bir araya getirdikleri için,   kendilerini kutluyorum“ dedi.
Karadeniz yöresi Hediyelerinin dağıtıldığı gece geç saatlere kadar devam etti.
Geceye katılan davetliler, "Her ne kadar Karadeniz'den uzakta olsak da kültürümüzü ve gelenek göreneklerimizi unutmama adına bu tür gecelere katılıyoruz" dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası