2 Aydır Çadır'da Hayvanlarla Beraber Yaşıyorlar

Tarih : 2011-08-04 / Kategori : Genel Haber

2 Aydır Çadır'da Hayvanlarla Beraber Yaşıyorlar

EVSİZ AİLE RAMAZAN  AYINI ÇADIRDA GEÇİRİYOR

          Özel Haber : Ali ŞIKTAŞ  Iğdır’a bağlı Bayraktutan köyünde 9 kişilik aile 2 aydır çadırda yaşıyor.  10 yıl önce işsizlik nedeniyle izmir’e giden ve orda çeşitli işlerde amele olarak çalışan Şemsettin Güneş(57), iş bulup çalışamayınca memleketi Iğdır’a geri dönerek Bayraktutan köyünde Almanya  ‘da çalışan bir işçinin evine yerleşerek kalmaya başladı. Daha sonra ev sahibinin evi söküp yeniden yaptırarak kendisinin taşınması üzerine Güneş ailesi 2 aydan beri dışarıda çadırda yaşamaya başladı.
              Baba Şemsettin Güneş, ”evden çıkınca Afet il müdürlüğüne başvurarak Kızılay çadırı aldık 9 kişi bu çadırda 40-45 derece güneşin altında kalıyoruz. Hiçbir gelirim yok. Devletimden, başbakanımdan, valimden isteyim bana kalacak bir ev yaptırmaları veya tutmaları. İşsizim iş olunca tarlada ailece gidip domates topluyoruz, ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.
                Anne Nurgül Güneş ise, “bu mübarek ramazan ayında çadırda yaşıyoruz. Yıkanmak zor, namaz kılmak zor, yemek yapmak zor, hayvanlarla iç içe yaşıyoruz. Bu iki ineği de valilik sosyal yardımlaşmadan verdi.
             Tek gelirimiz bu ineklerin sütü ve  köylülerin yardımıyla bu hayvanların yanında yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Çocuklardan Mutlu Güneş(13) ”İzmirde kalıyorduk geçinemeyince Iğdır’a döndük bir Almancının evinde kalmaya başladık.Orayı yıkınca çadırda kalıyoruz. Kitap okuyamıyorum oruç tutamıyoruz. Banyo yapamıyoruz, elektriğimiz yok televizyon seyredemiyoruz. Buzdolabı yok sıcak su içmek zorunda kalıyoruz. Yetkilerden isteğimiz bize sahip çıksınlar ev yaptırsınlar. Burada hayvanlarla iç içe yaşıyoruz pis kokuyor. Her yer toz toprak yıkanamadığımız için pis kokuyoruz.Allah  hiç kimseye böyle bir yaşam vermesin“ dedi.

Facebook Beğenenler

  1. rifat akis 2011-08-04 13:01:18

    devletimiz bunları adamdan saymıyormu henüz!!!!! bunlarada baksa ya. ama göçle gelen her yabancıya bakıyor ne hikmetse. bu aylenin durumu sayın devlet erkanımıza bir davetiyedir. gecikmeden icabetmelerini bekliyoruz. saygılarımla

  2. Muratcan Akar 2011-08-04 13:11:04

    Allah yardımcıları olsun ..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası