Iğdır’da Av Sezonu Başladı

Tarih : 2011-08-13 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Av Sezonu Başladı

Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün’den Uyarı. Her Eline Tüfek alan ava çıkamaz. Gereken denetimlerin yapıldığını ve belgesiz avlananlar hakkında cezai işlemin yapılacağını söyleyerek Avcılarında  Avlanacak hayvanlar dışındaki hayvanları avlayarak doğaya zarar vermemeleri konusunda uyardı.

             Türkiye genelinde 2011- 2012 Av Dönemi bugün  başlıyor.
Ülke genelinde bıldırcın ve üveyik avı ile 13 Ağustos 2011 Cumartesi günü başlayacak olan av sezonu, 26 Şubat 2012 tarihine kadar devam edecek. Yaklaşık 6 ay süren kuluçka ve yavru döneminin ardından başlayacak olan av sezonu öncesinde avcılara uyarılarda bulunan Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün, kurallara uymalarını istedi. Tazegün şöyle dedi:
               "Ülke genelinde, kara avcılığı sezonu 13 Ağustos Cumartesi sabahı gün doğumuyla birlikte başlıyor. Avcılarımız 6 aylık aranın ardından bütün hazırlıklarını yaptılar ve gerekli belgelerini hazırladılar. Büyük bir heyecanla sezon açılışını bekleyen avcılarımızın, avlanırken yasalara özenle uymalarını bekliyoruz. "
'ÇİL KEKLİK AVI 15 EKİM'DE BAŞLIYOR'
           Tazegün, uzun süredir ülke genelinde yasak olan çil keklik avının ise 2011- 2012 av sezonunda 17 ilde serbest bırakıldığını, ancak çil keklik avının 15 Ekim tarihinde başlayacağını belirterek şunları söyledi:
"Basından bu konuyu takip eden avcılarımız, çil keklik avının da başladığı yanılgısına düşüyorlar. Bıldırcınla aynı ortamda yaşayan çil keklik avı Yozgat, Erzurum, Erzincan, Adıyaman, Kars, Kırşehir, Sivas, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Çorum, Ağrı, Van, Elazığ, Iğdır, Muş ve Ardahan illerinde yaklaşık 10 yılı aşkın sürenin ardından serbest bırakıldı. 15 Ekim tarihinden itibaren avcı başına iki adet olmak üzere çil keklik avı yapabilecek. Diğer illerdeki yasak ise devam edidiğini belirtt.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası