Iğdır Üniversitesi Rektör'ü Aşura Çadırını Gezdi

Tarih : 2011-12-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi Rektör'ü Aşura Çadırını Gezdi

       Iğdır Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz ve Öğretim görevlileri Zübeyde Hanım Bulvarı'nda Kurulan Aşura çadırını ziyaret etti.

            Iğdır Günışığı Derneği Başkanı Serdar  Arat tarafından karşılanan Iğdır Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz ve Öğretim görevlileri çadırdaki kitap stantlarını ve kerbala vakasını anlatan bölümü gezdi.   Iğdır Günışığı Derneği Başkanı Serdar  Arat'tan Aşura çadırı hakkında bilgiler aldı.     
           Arat, Hz. Hüseyin'in 71 kişiyle birlikte Kerbela'da şehit edilişinin hicri takvime göre 1372.inci yıldönümü olarak Hz. Hüseyin ve beraberinde şehit olanları anma amacıyla ‘Kerbela'dan Bir Esinti, Aşura Çadırı' adıyla  kurulan çadırda; Ehli Beyt Kültürü ve Caferilik ile ilgili birinci elden kaynak ve dokümanlar yer alıyor. İçinde Kerbela'da yaşananları anlatan kitap, CD, resim ve film gibi materyallerin de sergilendiği Aşura çadırının her kesimden insan ziyaret ediyor."dedi.
Iğdır Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İ. Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Şadi Eren, Prof.Dr. Hüseyin Zengin, Prof.Dr. Nurhan Akyüz, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Caferilik Araştırma Merkezi Başkanı Yrd. Doç.Dr. Kıyasettin Koçoğlu, Genel Sekreter Cemal Özabacıgil, Öğretim Görevlisi Turgut Öcal Aşura Çadırını gezdikten sonra çadırdan ayrıldılar.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası