Toplulaştırmada Bir Adım Daha

Tarih : 2011-12-01 / Kategori : Genel Haber

Toplulaştırmada Bir Adım Daha

          Tarım ve Hayvancılık Iğdır İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğünce yürütülen Iğdır Tarım Reformu Projesi kapsamında toplantı yapıldı.

           Toplantıya Iğdır Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Nuri Turan katıldı.
           Toplantı başlangıcında Hacıağa Köyünde yapılan toplulaştırma hakkında bilgi veren Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Özkan Yolcu “toplulaştırma öncesi 820   olan parsel sayısı  toplulaştırma sonrası    266 parsele düşürüldü, ortalama parsel büyüklüğü ise 13,66 da’dan 36 da’a yükseltildi. Bu değerlere bakıldığında yapılan toplulaştırmanın oldukça verimli ve etkin bir şekilde yapıldığını açıkça ortaya koymaktadır” dedi.
Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç ise “Toplulaştırmada temel amacımız hem tarımla uğraşanlara hem de hayvancılıkla uğraşanlara yapılan arazi toplulaştırması ile daha iyi hizmet etmektir. Toplulaştırma ile mera, hazine arazileri ve şahıs arazileri bir araya toplanmış oluyor. Bunun için vatandaşların bu çalışmaları desteklemesi gerekiyor. Çünkü sonuçta sulama açısından, yakıt bakımından, ürün olarak kazanan öncelikle vatandaş olacaktır” şeklinde konuştu.
İl Müdürü Mehmet Nuri Turan’da toplantıda vatandaşlara “Toplulaştırmanın sizin işinizi kolaylaştıracağını, ancak sizlerin de sulama sistemleri konusunda vahşi sulamadan vazgeçerek daha etkin sulama yöntemleri olan damla sulama, yağmurlama sulama sistemlerine yönelmeniz gerekir. Bu konuda da İl Müdürlüğü olarak başta eğitim olmak üzere mevzuat çerçevesinde her türlü katkıyı sizlere yapmaya hazırız” dedi.
Aralık İlçesine bağlı Tazeköy ve Hacıağa köylerinde Arazi toplulaştırma projesinde parselasyon planlamasında sona gelindiği belirtildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası