3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Tarih : 2011-12-03 / Kategori : Genel Haber

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Iğdır'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Garip Samançi açıklaması yaptı.

         Derneğin 2007 yılından bu yana zor şartlarda ve maddi imkansızlıklar içerisinde spor, sosyal ve kültürel alanda faaliyet verdiğini belirten Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Garip Samançi, açıklamasında, Iğdır'da yaşayan engellileri topluma kazandırmaya ve engellilerin sorunlarını duyurmaya, toplumu ve yetkilileri engelliler konusunda duyarlı olmaları yönünde çalışmalar yaptıklarını belirtti.
         Iğdır'da yaşayan engellilerin iki temel sorunla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Samançi, ''Engellilerin karşılaştığı sorunların başında bir araya toplanacak engellilere uygun bir dernek binasının olmayışıdır. İkinci problem ise ilimize ait bir engelli aracının olmayışıdır, yani ulaşılabilirlik problemidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Iğdır'da yaşayan engelliler olarak yetkilileri ve ilimiz önde gelenlerini bu problemleri çözmeye çağırıyoruz'' dedi.
         Engelli haklarını kapsayan kanunun 07.Temmuz.2005 tarihli ve 25868 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe girdiğini belirten Samançi, ''Kanunun geçici 2. maddesi hükmü uyarınca, kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlülerin ulaşabilirliğine uygun duruma getirilmesi öngörülmüştür. Öngörülen süre 07.Temmuz.2012 tarihinde sona erecektir. Tüm kurumları bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz Türkiye'de ve Iğdır'da yaşayan engellilere engelsiz bir yaşam diliyorum'' şeklinde açıklamada bulundu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası