Iğdır Belediyesi Şehirin Çeşitli Yerlerine 13 Adet Hız Kesicisi Bıraktı

Tarih : 2012-02-03 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesi Şehirin Çeşitli Yerlerine 13 Adet Hız Kesicisi Bıraktı

Özellikle ana arterlerde ve kavşaklarda araçların hızını kesen ve yayaların rahat geçişini sağlayan yol çizgilerine ilave olarak hız kesici bariyerler inşa edildi.

         Fatih Caddesine 7 adet, İlham Aliyev Caddesine 2 adet, Cevdet Çiftçi Caddesine 1 Adet, Kınalı Sokağa 1 adet, Karadağ Sokağa ise 2 adet bıraktıklarını belirten Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK: ”Kentimizde ki en büyük sorunlardan biri trafik kazaları. Kazaları en aza indirmek için araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeleri belirledik. Bu caddelerde araçların hızını düşürmeleri için hız kesici bariyerleri döşemekteyiz. Özellikle araçların yoğun seyrettiği bazı yollarda hız kesici bariyerleri bıraktık.” dedi.
          Amacımız ana arterlerde yayaların geçişi sırasında araçların hızını kesip yayalara imkân tanımalarıdır. Önümüzdeki günlerde de bu tür çalışmalarımız sürecektir diyen MALK: ”Özellikle ilköğretim okulu öğrencilerinin de zaman zaman kaza riski yaşadığı kavşakta hız tutkunu sürücüler artık yavaşlamak zorunda” dedi.
            Şehir merkezinde sürücülerin hız limitini aşması sebebiyle şikayetleri dikkate alan Belediye Başkanlığı, mevcut hız kesicilerin de gözden geçirileceğini belirten Belediye yetkilileri;  sürücülerimiz hız kesici istemiyorsa şehir içi hız limitlerine riayet etmeleri gerektiğini söylediler.
Kazaların  önüne geçen,  can güvenliğini sağlamak ve kazalarını  önlemek amacıyla hız kesici koyması, öğrencileri ve vatandaşları  memnun etti.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası