Sigarayı Bırakanlara Teşekkür Belgesi

Tarih : 2012-02-03 / Kategori : Genel Haber

Sigarayı Bırakanlara Teşekkür Belgesi

Iğdır Valisi Amir Çiçek, sigara içmeyi bırakan 78  kişiye teşekkür belgesi verdi.

Vali Çiçek, Iğdır  Devlet Hastanesi Ketem merkezinde düzenlenen törende, Türkiye'de sigara içme alanlarının daraldığını söyledi.
Türkiye'de sigara yasakları konusunda ciddi mesafelerin alındığını ifade eden Vali Çiçek, ''Son yıllarda vatandaşların sigarayı bırakmaları konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Iğdır Devlet hastanesi bünyesinde açılan Ketem merkezi tarafından  sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza her konuda yardımcı oluyor. Bu nedenle  tüm insanların temiz hava soluma hakları bulunmaktadır. Sigara yasakları genellikle hem sigara içen, hem de içmeyen kişilerce desteklenmektedir. Tam dumansız ortamlar yaratmakla özellikle gençlerin sigaraya başlaması özendirilmemiş olur. Sigarayı bırakma isteğinde olan içiciler için de dumansız iç ortam oluşturulması ciddi bir motivasyon olur. Tam dumansız ortam çocuklar ve aileler için olduğu kadar iş yerleri için de kazançlıdır. Sigara içmeyenlerin çoğu dumansız iç ortamlara daha sık giderler. Sigarayı bırakmayı istemek ilk adımdır. Sizlerede sigarayı bırakmada en büyük etkisi olan çocuklarımızı da tebrik ediyorum.” dedi.
Vali Çiçek, aralarında Vali yardımcısı Hacı Uzkuç, İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, Iğdır Devlet Hastanesi Baş Hekimi Bülent Kaya tarafından  sigarayı bırakan 78  kişiye teşekkür belgelerini verdi, örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya’da sigara bırakma merkezine 900’e yakın kişinin bırakmak için 2011 yılında başvurduğunu bunlardan 78 kişinin hem ilaç hem de psikolojik tedaviyle sigarayı bıraktıklarını cezaevinde de tutuklular için sigarayı bırakma konusunda eğitim verdiklerini belirtti.    
Sigarayı bırakan vatandaşlarda, sigarayı bıraktıkları için çok mutlu olduklarını, yeniden hayata dönüş yaptıkları belirttiler.         Sigara içen ailelerin çocukları da ebeveynlerinin sigarayı bıraktıkları için çok mutlu olduklarını söylediler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası