İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA; 4 Şubat Dünya Kanser Günü olması nedeniyle şu açıklamayı yaptı;

Tarih : 2012-02-04 / Kategori : Genel Haber

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA;  4 Şubat Dünya Kanser Günü olması nedeniyle şu açıklamayı yaptı;

         Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı tarafından 2011 yılında   olduğu gibi 2012 yılı da ‘‘ Kadın Kanserleri Yılı’’ olarak kabul edilmiştir.

          Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen kanser türleri, meme kanseri, rahim kanserleri ve genital kanserler olup kurumumuzca da kanser kontrol programında sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımının azaltılması, sağlıklı beslenmenin eğitim yoluyla yaygınlaştırılması, erken tanı ile kanser mortalitesinin azaltılması hedeflerimiz arasındadır. Özellikle meme ve serviks kanserinin taranması, ulusal bir program çerçevesi içinde başlatılmıştır. Bu amaçla ilimizde kurulan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezimiz (KETEM) aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Kanser taramaları,  ilimizde Devlet Hastanesi’ne entegre olarak kurulan KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)’de yapılmaktadır. 30 yaş üstü bayanları Serviks (rahim ağzı) kanseri tarama programı için, 50 yaş üstü bayanları Meme kanseri tarama programı için,  KETEM’e davet ediyoruz. Tarama programları ile ilgili detaylı bilgiye KETEM’in 226 43 79 nolu telefonundan ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda gezici sağlık aracımız ile öncelikle ulaşım sıkıntısı yaşanan bölgelerimizdeki kadınlarımıza serviks kanseri taramasında PAP SMEAR alınması, meme kanseri taramalarında ise KKMM(kendi kendine meme muayenesi)nin birebir yapılarak halkın bilinçlendirilmesini amaçlamaktayız.
4 Şubat Dünya Kanser Gününü vesilesi ile halkımızın kanser hastalığının öldürücülüğü yanında,bıraktığı sakatlıkları göz önünde bulundurup, korku ve ihmal gibi nedenlerle taramalardan kaçınmaması gerektiğini, erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşmenin  mümkün olabileceğini belirtir, sağlıklı günler dilerim..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası