Iğdır’a Yılın İlk Karı Yağdı 5 Köy Yolu Kapalı

Tarih : 2012-02-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’a Yılın İlk Karı Yağdı 5 Köy Yolu Kapalı

Iğdır’da kış girdiği günden bu yana etkisini sürdüren soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı.


Bu sabah başlayan ve yaklaşık 2 saat yavaş devam eden kar yağışı sonucu kent merkezi beyaz örtü ile kaplanamadı. Mevsimin ilk kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar olmazken, kentin yüksek kesimlerinde köylere çıkan yollar kapandı. Etrafı Dağlarla çevrili Iğdır İli yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20 santimetreyi bulurken, kent merkezinde de yağan karın erimesiyle beyazlık oluşmuyor. Kar yağışı halen devam ediyor. 5 köy yolunun kapalı olduğu bu sabah itibarı ile 17 köy yolunun açıldığı belirtildi. Kar yağışının bu şekilde sürmesi halinde yarın için çok sayıda köy yolunun kapanacağı kaydedildi. Kar yağışına en çok çiftçiler sevindi.
Hava sıcaklığının da sıfırın üstünde 1 dereceye düştüğü Iğdır’da  Meteoroloji  Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının aralıklarla hafta ortasına kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Iğdır’da tahmin edilen en düşük sıcaklığının 31 Ocak Salı 1 ile 4, 1 Şubat Çarşamba -1 ile 5 derece.
2 Şubat Perşembe -4 ile 0, 3 Şubat Cuma -6 ile 1 bir 4 Şubat Cumartesi -8 ile -1 derece olacağı tahmin edilmektedir.
Nemliliğin en yüksek olduğu saatler; genellikle, hava sıcaklığının en düşük olduğu gece saatleridir, sıcaklığın en yüksek olduğu öğle saatleri ise genellikle nemliliğin en düşük olduğu saatlerdir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası