Taran Ailesi'nin Dramı

Tarih : 2012-02-06 / Kategori : Genel Haber

Taran Ailesi'nin Dramı

         ÇOCUKLARININ GÖZLERİ KAPANMAK ÜZERE, DOĞUŞTAN BERİ İKİ KARDEŞ GÖZ TANSİYONU NEDENİYLE BİRBİRİLERİNİ GÖREMEDİ

            Iğdır'ın Tuzluca ilçesi Hadımlı Köyü'nde yaşayan Vedat - Kızılgül Ailesi'nin küçük çocukları Ali (5) yüksek göz tansiyonu nedeniyle iki gözünü kaybetti, büyük kardeş  Mehti (7) ise bir gözünü kaybetti, diğer gözünün kurtarılması için acil desteğe ihtiyacı var.
Iğdırlı dağcılar Bilgihan Ova ve Zafer Gürel'in Tuzluca, Hadımlı'dan, Iğdır'a ulaştırdığı küçük Taran kardeşler, ilk basamak aile hekimi Kürşat Karadağ tarafından muayene edildikten sonra, Iğdır Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Opr. Dr. Turgut Anuk tarafından görüldükten sonra, göz hekimi Opr. Dr. Burçin Çakır'a yönlendirildi. Çocukları muayene eden göz hekimi ilaç tedavisine başladı.   Küçük hastaların durumu hakkında bilgi veren Iğdır  Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Opr. Dr Turgut Anuk, ''çocuklarda Konjenital Glokom ( doğuştan göz tansiyonu) hastalığı  mevcut. Minik yavrularımız ilk doğdukları aylarda uzman bir gözcümüz tarafından görülseydi mutlaka  erken müdahale edilir, çocuklarımızın gözlerinin kurtarılması mümkün olabilirdi. Ne yazık ki dağ koşullarındaki zorlu yaşam, ailelerimizin bilinçsizliği bu tür geç kalınmış vakaları yaratıyor. Minik yavrularımız için ilaç tedavisine başladık, ayrıca ileri tetkik ve teşhis için üniversite hastanesine sevklerini uygun bulduk.'' dedi.
              Çocukların annesi Kızılgül Taran ise, “Çocuklarım sadece seslere tepki vererek birbirilerini buluyor. Görmedikleri için tüm seslerden korkuyorlar onun için biran yanlız bırakamıyorum. Hiç olmazsa büyük oğlu Mehti'nin diğer gözünün kurtarılması için yardımsever insanların  desteğine ihtiyaç duyduklarını” söyledi.
Kızılgül Taran, akraba evliliği yaptıklarını, çocuklarında doğuştan yüksek göz tansiyonu olduğunu o zaman ki imkanlarla doktora götürdüklerini, paraları olmadığı için tedavi ettiremediklerini söyleyerek “yetkililer bize sahip çıksın hiçbir gelirimiz yeşil kartımız bile yok kocam çobanlık yaparak geçimimizi sağlıyoruz” dedi.
Iğdır Devlet Hastanesi Göz doktoru Burçin Çakır’da, “yaptığı muayene sonucunda çocuklara ilaç yazarak Bölge hastanelerine sevk edilmesi gerektiğini yapılacak ileri bir tedavi ile bir gözlerinin görebilme yeteneğine kavuşabileceğini” belirtti.
Göz Doktoru Çakır, ”bu tür yüksek göz tansiyonu kalıtsal olabiliyor.Akraba evliliğinden kaynaklanabiliyor. Bu çocuklarınki doğuştan küçük yaşlarda tedavi olabilirdi. Şimdi yinede bazı tedavi yöntemi uygulanabilir” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası