Küçük Leyla'da Okula Gitmek İstiyor

Tarih : 2012-02-07 / Kategori : Genel Haber

Küçük Leyla'da Okula Gitmek İstiyor

Tuzluca'nın Hadımlı Köyü'nde yaşayan Mehti (7) ve Leyla (9) Taran kardeşler imkânsızlıklar yüzünden okula gidemiyor.

 


Iğdırlı dağcılar Bilgihan Ova ve Zafer Gürel tarafından Tuzluca Hadımlı'da farkedilen Mehti ve Leyla Taran kardeşler, okul özlemi çekiyor.
Öğrencilerin eğitim durumu hakkında, dağda  baba Vedat Taran'dan bilgi alan dağcılar  Bilgihan Ova ve Zafer Gürel okul özlemi çeken Leyla'nın diğer arkadaşları gibi okula gitmesi gerektiğini, bu konuda aileye
nasihatta bulunduklarını söylediler.
Bilgihan Ova,  ''babanın verdiği bilgiye göre, Leyla, ilköğretim 1. sınıfı başarıyla tamamladıktan sonra,   2. sınıftayken (2010-2011 eğitim-öğretim dönemi) Aralık ayının sonlarına doğru Tuzluca Namık Kemal İ.Ö.O'dan  aile tarafından alınıyor. Küçük kardeşler Ali (5) ve Mehti (7)'nin görme bozukluğundan kaynaklanan sorunları
nedeniyle hastanelere gidip-gelmek zorunda kalan baba Vedat ve anne Kızılgül Taran tarafından  okuldan alınan küçük kız  Leyla okula gitme fırsatını kaybediyor. Küçük kardeş Mehti ise bir gözündeki görme bozukluğu nedeniyle hiç okula verilmemiş. Zafer hocamla, Leyla'nın mutlaka yeniden okula gitmesi gerektiği  konusunda aileye nasihatlerimiz oldu.
Okulların 2. yarıyıl dönemine başladığı bugünlerde umarız ki Leyla'da diğer yaşıtları gibi sınıfında arkadaşlarıyla birlikte eğitim-öğretim'ine devam eder.
Eğitim-öğretim konusunda Iğdır valisi sayın Amir Çiçek'in çok duyarlı olduğunu biliyoruz. İnşallah sayın valimizinde yardım ve destekleriyle küçük kızımız Leyla yeniden okuluna ve arkadaşlarına kavuşacaktır.'' dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası