MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Iğdır’daki Hava Kirliliği Hakkında Gündem Dışı Konuşması

Tarih : 2012-02-07 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Iğdır’daki Hava Kirliliği Hakkında Gündem Dışı Konuşması

Sayın Başkan, değerli milletvekillerim; öncelikle yüce heyetinizin, Türk ve İslam aleminin mübarek kandilini kutluyorum.


Hitler’in gaz odalarını anımsar mısınız veya bununla ilgili hiç kitap okudunuz mu veyahut da Amerikan filmlerinden bu konuyla ilgili hiç izlediğiniz oldu mu? Bir gözünüzün önüne getirin Hitler’in gaz odasını, bir de bugün Iğdır’da hava kirliliğini -hiç abartmıyorum- göz önüne getirin. Değerli milletvekilleri, hiç fark göremeyeceksiniz. Iğdır’da, bugün, maalesef, maalesef hava kirliliği dayanılmaz boyutlardadır. Iğdır’da insanlar isyan edecek duruma gelmişlerdir. Meclise yürüme kararı almıştır Iğdır halkı ama maalesef bununla ilgili bizim yazılı ve sözlü soru önergelerimize cevap dahi vermemiştir hükümetiniz.
Değerli milletvekilleri, kışın bu ağır, zor günlerinde Iğdır bir yandan hava kirliliğiyle boğuşurken, Iğdır diğer yandan elektrik kesintileriyle boğuşmaktadır. Günde beş saat, altı saat, yedi saate varan, Iğdır’da elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Sorun sadece bu mu? Değil. Iğdır, arsenikli su oranı itibarıyla da bildiğimiz seviyelerin çok üzerinde ve Türkiye’nin bu manada en ön sıralarında yer almaktadır. Elbette gönül isterdi ki sizin iktidarınız döneminde Iğdır arsenikli su seviyesiyle değil, Iğdır hava kirliliğinde birinci olmasıyla değil, Iğdır gaz odasını andırır bir konumuyla değil, Iğdır sanayisiyle, refahıyla birinci sırada olsun. Tabii Iğdır’da bu arada herhangi bir sanayi tesisi bulunmadığını da ifade etmek isterim. Aklınıza şu gelmesin: Biz oraya sanayiyi götürdük, sanayi neticesinde Iğdır’da hava kirliliği var. Değil. Tezek yakıldığı için Iğdır’da hava kirliliği var. Iğdır’da, sizin belediyelerinizin Türkiye'ye getirip musallat ettiği kalitesiz kömürler yakıldığı için Iğdır’da bugün hava kirliliği var. Bir garip durum daha var Iğdır’da, o da doğal gaz boru hattı tam Iğdır’ın ortasından geçtiği hâlde Iğdır’da hava kirliliği var ve Iğdır doğal gazdan bu anlamda faydalanamamaktadır. Değerli milletvekilleri, birçok ilimizin birçok sorunu vardır. Bu sorunların bir kısmını zaman içerisinde çözmek mümkündür ama Iğdır’da bugün yaşanan hava kirliliği sorununu bir an önce çözmek lazım, aksi takdirde insanlarımızın orada sağlığı, çocuklarımızın orada sağlığı ciddi tehlike altındadır.
Bununla kifayetlenmiyor Iğdır’ın sorunları. Hemen yanı başımızda Metsamor Nükleer Santrali var. Bununla ilgili de yüce heyetinize, Meclise ve Hükûmete başvuruda bulunduk ama bu konuda da maalesef herhangi bir adım atılabilmiş değil.
Aklıma tabii şu geliyor: Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekili çıkaramadığı 3 ilden 1’isi, geçtiğimiz seçimde 1’inci partiyken bu seçimde 3’üncü parti olduğunuz bir yer, acaba Iğdır halkını cezalandırıyor musunuz? Hitler’in gaz odalarına benzer bir tutum içerisinde Iğdır halkını size oy vermedi diye cezalandırıyor musunuz? Elinizi biraz vicdanınıza koyun. Oradaki size oy vermemiş olabilir, sizin bu niyetinizi bildiği için zaten size oy vermemiştir ama elinizi vicdanınıza koyun ve Iğdır’a bu anlamda üvey evlat muamelesi yapmayın. İktidarınız döneminde maalesef Iğdır’a üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. İktidarınız döneminde Iğdır’dan oy alamadığınız için Iğdır cezalandırılmaktadır. Ama Iğdır halkı, bugün, bütün Iğdır halkı ekran başında bu konuşmayı dinliyor; sadece bu konuşmayı değil, bütün Meclis konuşmalarını dinliyor ve herkesi burada görüyor ve not ediyor. Yakında Iğdır’a gittiğinizde bunun hesabını size soracaklardır. Sayın Başbakan seçim çalışmaları sırasında birçok söz verdi. Sayın Başbakan burada, siyaset çalışmasında hep, verdiği sözleri tutmakla övünür. Iğdır’da otuz sekiz tane tesis açtığını ifade etti, bir tanesini bulamadık. Sayın Başbakanı burada göreve çağırıyorum: Iğdır için verdiğiniz sözü Sayın Başbakan, gelin hayata geçirin. Iğdır için verdiğiniz sözleri hayata geçirmezseniz Iğdır’dan hiçbir şekilde oy alamayacaksınız, onu ifade edeyim.
Değerli milletvekilleri, sözlerimi burada tamamlıyorum. Ancak -bunu siyaseten söylemiyorum- Iğdır’ın bugün içinde bulunduğu vahim durum âdeta olağanüstü hâl ilan edilmesini gerektirecek boyuttadır. Bu sebeple, siyaseti de bir tarafa bırakalım, bugün mübarek kandil günü, Iğdır’daki insanlarımızı, birazcık olsun içinizde insanlık duyguları varsa, bu gaz odasından kurtaralım.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Facebook Beğenenler

  1. muharrem nuri erkut 2012-02-08 12:30:33

    hayatımızı karartan bu adamdan ne zaman kurtulacağız bilemem ama ben şunu biliyorumki, senin gibi vatan sever m<br />illet vekilleri bu ülkenin her ucrasında seviliyor vede sayılıyor.<br />ben sizi çok taktir ediyorum sevgi ve saygılarımla...<br />düzce dede çok seviliyorsun sinan bey...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası