Dünya Sigara Bırakma Günü Masajı

Tarih : 2012-02-08 / Kategori : Genel Haber

 Dünya Sigara Bırakma Günü Masajı

       Sigara kullanımı, sağlığımızı tehdit ederek yaşam süremizi kısaltan, tedavisi zor hastalıklara ve sakatlıklara neden olan bu sebeple de mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir halk sağlığı sorunudur.

           Sigara kullanarak kendinizin ve çevrenizdekilerin sağlığını olumsuz etkilersiniz. Gelin, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde kendiniz ve sevdikleriniz için bir karar alın ve sigarayı bırakın. Çünkü zararları saymakla bitmeyen bu bağımlılıktan kurtulmak, sağlığınızla ilgili vereceğiniz en kazançlı kararlardan biri olacaktır.
            Sigarayı  bırakmak için yapmanız gerekenler; öncelikle bırakma nedenlerinizi belirlemek olmalı. Daha sonra kendinize bir gün belirleyin ve çevrenizdekileri de bırakma kararınızdan haberdar edip desteklerini isteyin. Bırakma sürecinde yaşayacağınız geçici sıkıntıları (gerginlik, dikkat eksikliği, huzursuzluk vb.) bilerek hazırlıklı olun ve sigara içme isteğinizi tetikleyen durumlardan uzak durun. Gerekirse hekiminizden bu konuda danışmanlık ya da psikolojik destek talebinde bulunun. Yetersiz kaldığını hissettiğinizde yine doktor tavsiyesi ile sigara bırakmada etkinliği kanıtlanmış ve ilimiz KETEM bünyesindeki Sigara Bırakma Polikliniğince ücretsiz verilmekte olan ilaçla tedavi yardımı alabilirsiniz.  Başaramayacağınız duygusuna asla kapılmayın, ilimizde yakın zamanda destek alarak bunu başaran kayıtlarımızda mevcut 78 kişiden biride siz olabilirsiniz. Sağlığınıza sahip çıkın, sigara içmeyin içtirtmeyin. Dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası