Iğdır Belediyesi kaçak su kullanımının önüne geçiyor

Tarih : 2012-02-08 / Kategori : Genel Haber

Iğdır  Belediyesi kaçak su kullanımının önüne geçiyor

           Iğdır Belediyesi kentte kaçak su kullanımını önlemek amacıyla oluşturduğu ekiplerle su kaçaklarının önüne geçmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Su tasarrufu için yoğun çaba harcayan Iğdır Belediyesi, kaçak su kullananlara da göz açtırmıyor. Su  Emlak Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekiplerin kontrolleri, yaklaşan yaz mevsimi dolayısıyla kent genelinde yoğunlaştı. Tüm mahallelerde yapılan kontrollerde birçok evin bahçesinde kaçak su kullanıldığı tespit edildi. Yapılan ihbarları değerlendiren ekipler şehir şebekesinden hat çekerek bahçe sulamak için kullanıldığı, hatların suyu kesilip iptal edildi. Bahçe sahiplerinin su kullanımı için abone olmadığını da gören ekipler, çekilen hatları ve kaçak kullanımı su ekipleri tarafından yasal işlemlerin yapılması için kayıt altına alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK:, Kaçak su kullanımına izin vermeyeceklerini kentin su sorununu çözmekte ve kaçak kullanımını önlemekte kararlı olduklarını söyledi. MALK “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz proje ile kentimize verilen suyun iki katına çıkarılmasına rağmen şehir şebekesinden vatandaşlarımızın suyu kaçak olarak bahçe sulamaların da kullanması büyük sıkıntılara yol açtı” dedi. 
İçme suyunun vatandaşlar tarafından bağ ve bahçe sulamalarında kullanılmadığında Iğdır da su sıkıntısı yaşanmayacağına dikkat çeken MALK, Ekiplerinin bu konuda sürekli denetime çıktıklarını ve içme suyu şebekesinden kaçak hat çekerek bağ ve bahçesini sulayan vatandaşlara cezai işlemlerin uygulanacağını hatırlattı. MALK, “bu konuda halktan yardımcı olmalarını bekliyoruz. Belediye'nin Kent halkına içme suyu sıkıntısı çekmemesi için 24 saat süreyle hizmet vermektedir, ancak bu hizmetin artarak devam edebilmesi için vatandaşlarımızın görevlilere yardımcı olmaları ve üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekmektedir. Üzülerek görüyoruz ki, Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğünce yapılan denetimlerde bazı vatandaşların kaçak su kullandıkları tesbit edilmiş ve bu kişiler hakkında tutanak tanzim edilerek yasal işlem başlatılmıştır. Kaçak su kullananlara kesinlikle göz yummayacağız. Vatandaşlarımızın bu konuda üzerinde hassasiyetle duracağını ümit ediyor, kaçak su kullananların su işleri müdürlüğümüze bilgi vermelerini istiyoruz." diye konuştu.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası