Iğdır'da 17 Köy Yolu Kapalı Kapanan 22 Köy Yolları Ulaşıma Açıldı

Tarih : 2012-02-08 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da 17 Köy Yolu Kapalı  Kapanan 22 Köy Yolları Ulaşıma Açıldı

Iğdır’da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 22 köy yolu  ulaşıma açılırken 17 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi.

         Özellikle Tuzluca ilçesindeki köy yollarının kapalı olduğunu belirten yetkililer, fırtınanın yolları kapattığını vurguladılar.
Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, il genelinde kar yağışının sona erdiğini, Çoğunluğunun Tuzluca ilçesi yüksek kesimlerde 22 köy yolunun ulaşıma açtıklarını fırtınadan dolayı 17 köy yolunun kapandığını, açma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Yapılan yazılı açıklamada, Ülke genelinde olduğu gibi  "İlimiz ve bölgemizde yoğun  kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın etkin kış şartlarından kaynaklanan mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla başta Vali Amir Çiçek Başkanlığında İl Özel İdaremiz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, 112 Acil Yardım Servisi, Türk Telekom İl Müdürlüğü, TEDAŞ, diğer daire amirleri, Jandarma, ve bütün köy muhtarlarımızla devlet vatandaş işbirliğinin güzel bir örneğini göstererek bugün tarihi itibariyle karla mücadelede başarılı bir yönetim ve organizasyon sağlanmıştır. İlimizi etkileyen kötü hava şartları nedeniyle bazı yerlerde yer yer kar kalınlığı 80-120 santimetre civarında olmuştur. İlimize bağlı Yüksek Kesimlerde bulunan köy yollarının tamamı yoğun kar yağışı nedeniyle kapanmıştır. yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla  idaremiz Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde, karla mücadele için yeterli personelden oluşan, beraberinde  İş makineleri ile 5 ekipten oluşan imkanlarımızla adeta kontak kapatmadan geceli gündüzlü hizmet verilmiştir" dedi.
Ayrıca Yol Açma çalışmaları yanında Köylerimizde Önem arz eden içme sularının dondan meydana gelen arıza işleri giderilerek sular akıtılmaktadır görüşüne yer verildi
          Köylerine Gelen Hizmetlerden Memnun kalan Tuzluca İlçesi Yukarı Civanlı Köyünden Mehmet Emin Karadeniz, “Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Bizleri yalnız bırakmadan her gün yolumuzu ve isteğimizi yapıyor memnunuz” diye konuştu. Aynı duguyu bende hissediyorum diyen Remzi Taştan, “Köy yolunda bizleri ilçe merkezine götüren  kara saplanan aracımız, köylülerin de yardımıyla uzun süren çabalara rağmen kurtarılamadı.
           Bunun üzerine, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinden yardım istendi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, yolu açarak aracımızı bulunduğu yerden kurtardı.” dedi.   Hiç böyle kar görmediklerini belirten Remzi Taştan, "Allah devletimize zeval vermesin.  Hastamız olduğu zaman günün ve gecenin her saatinde bir telefonla geliyorlar, eğitim ve sağlık konularında beklentimizden fazlasını alıyoruz” dedi.
Bu arada aç kalan kurtların köylere inerek koyun ve köpek yediklerini belirten köylüler köy civarında av tüfeği ile dolaşmaya başladılar.
MOTORU İLE 5 YILDIR KÖYLERDE SEYYAR SATICILIK YAPIYOR
Iğdır Tuzluca İlçesi Kazkoparan Köyünde Oturan 25 yaşındaki Azat Koyun, 5 Yıldır Motor bisikleti ile köylerde Seyyar Satıcılık yaparak geçim sağlıyor.
5 yıldır motor Bisikleti ile Seyyar Satıcılık Yapan Azat Koyun, “Ticaretin Büyüğü küçüğü olamaz yeterki çalışalım. Ben köyümde çiftçilik yapıyordum aklıma satıcılık geldi ve başladım çalışmaya.” Bekar olduğunu söyleyen Azat Koyun, “Evde Annem ve iki kardeşimin okuması evimizin masrafını karşılıyorum.
Kış olmasına rağmen Motorumun arkasına gıda ve iplik gibi köy yerinde satılacak eşyalarımı alıp günlük 5 il 6 köy dolaşıp dönüyorum” diyen Azat Koyun, “çünkü kış olduğu için erken dönmesem aç kurtlara yem olurum” dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası