Kariyer Projesi Devam Ediyor

Tarih : 2012-02-27 / Kategori : Genel Haber

Kariyer Projesi   Devam Ediyor

Iğdır'da öğrencilerin hangi mesleği seçeceğine karar verebilmesi için Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kariyer Projesi" gerçekleştiriliyor.

Bu çerçeve de hazırlanan program dahilin de okullar çeşitli meslek gurubundan temsilcileri okullarına davet ederek öğrencilerle sohbet ettiriliyor.
Bu proje kapsamında Iğdır Besti Aydeniz Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri ilk olarak Iğdır Diş Hastahanesi Doktorlarından Dr. Birsen Bayat ve Eğitimci Yazar Gazeteci Serdar Ünsal’ı misafir ettiler.
Son sınıf öğrencileriyle sohbet eden Dr.Birsen Bayat, kendisini tanıttıktan sonra öğrencilere nasıl Diş doktoru olduğunu anlatarak öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını istedi.
Bayat, “Ben de Iğdır’lıyım sizlerin arasından çıkarak doktor oldum. Başarımı çok çalışmaya ve hedefimi yüksek tutmaya borçluyum. Sizlerde hedeflerinizi yüksek tutarsanız istediğiniz okulu bitirir bir kariyer sahibi olursunuz. Bunun için çok çalışmanız gerekir. Her mesleğin bir zorluğu vardır bu mesleğe gelebilmek için derslerime çok çalıştım. Genelde geceleri asla ders çalışmadım, gündüz çalışmaya gayret ettim. Mesleğimi benimle beraber seçen ve kazananlar Diş çekimi uygulama eğitimi basit geçti gerçek diş çekimi yaptığımızda çok heycanlandık. Ben ilk dişi çekimimde çok mutlu oldum. Bazı arkadaşlarım ilk diş çekiminde kan görünce mesleği bırakanlar oldu. Bende mesleğimi sevdiğim için bu seviyelere geldim.” dedi.           
Eğitimci Yazar Gazeteci Serdar Ünsal’da Kariyer kavramını tüm hayata yaymak ve yaşamak gerektiğini vurgulayarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Hayatta bir işin başarılmasında, öncelik olarak o işi sevmek, azim ve istekle geldiğini belirten Ünsal, ” Hayat zor, iş bulmak okumakta zor, mühim olan zoru başarmaktır. Bunun için hedefinizi yüksek tutmalısınız. Sadece meslek sahibi giyimci nakışcı el sanatçı olarak çalışmayı düşünmemelisiniz,  doktor, kaymakam, öğretmen gibi meslekleri yapmayı hedeflemelisiniz. ” dedi.
Öğrencilerin çeşitli sorularını cevaplandıran Ünsal; Bende gazeteci olmayı çok isterdim. Fakat okuyamadım. İki puanla sınavı kaybettim. Ve öğretmen olmaya karar verdim. Ve oldum mesleğimi seviyorum. Bu arada da  gazetecilik, Yazarlık ve  Öğretmenlik yapıyorum. Sizlerde bir giyim atölyesi açıp çalışırken diğer yandan hukuk fakültesini okuyabilirsiniz. Okumanın sınırı yoktur. Yeter ki isteyin başarı sizi bulacaktır.  Geç kaldığınızı düşünmeyin. Ben mesleğimi severek yapıyorum sizde severek yapacağınız mutlu olacağınız bir meslek seçmelisiniz” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Arif Işık’ta, “Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı proje kapsamında  siz öğrencilerimizi bilgilendirmek ve meslek seçiminde bilgi sahibi yapmak için bu tür sohbet toplantılarını yapacağız bizi kırmayarak okulumuza gelen Dr.Birsen Bayat ve Eğitimci Yazar Gazeteci Serdar Ünsal’a teşekkür ederim.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası