Kudüse Yürüyüş Küresel Kafilesi Iğdır'da Basın Açıklaması Yaptı

Tarih : 2012-03-23 / Kategori : Genel Haber

Kudüse Yürüyüş Küresel Kafilesi Iğdır'da Basın Açıklaması Yaptı

Türkiye Organizatörü Mazlum-Der olan Kudüse Yürüyüş Küresel Kafilesi, Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği ve TAYDER (Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği) tarafından Gürbulak sınır kapısında karşılanarak Iğdır’a getirildiler.

Şehit Türkler Anıt ve Müzesine gelen 116 kişilik kafile burada ABD, İsrail Aleyhine slogan atarak yaşasın Filistin  diye bağırdılar.
Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder burada yaptığı konuşmada, böyle bir organizasyonu yapanları kutlayarak gönlümüz her zaman Filistinlilerle beraber olmuştur. Bundan sonrada olacaktır. Bugün Filistin’de İsrail’in zulmü vardır. Kudurmuş İsrail askerleri Müslüman kardeşlerimize eziyet etmektedir. Filistine vardığınızda oradaki kardeşlerimize bizim selamımızı söyleyin, onlara deyin ki Türkiye’nin doğu sınırında Ermenistan, İran, Nahçivan olmak üzere üç ülkeye sınır olan Iğdır’dan selam getirdik. Iğdırlılar diyor ki ”Müslümanlar tek millettir.” dedi.
TAY-Der (Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği) Iğdır temsilcisi Ali Kıran’da, Filistin de yaşananlara dikkat çekerek, “Kudüs davası aslında insanlığın da apaçık bir imtihanıdır. Kudüsü insanlığın gündemine çıkmayacak şekilde yerleştiren ve insanlığın dikkatlerini o kutsal beldeye ve o barış yurdunda işlenen cinayetlere dikkat çeken İmam Humeyni’nin şu veciz sözü, aslında şu andaki acınacak halimizi ortaya sermiyor mu ”Her Müslüman bir kova su dökse İsrail’i sel götürür. Eğer İsrail halen varsa ve her gün pervasızca zulümlerin en şiddetlisini işliyorsa bu dünyanın ne kadar acziyet içinde olduğunu göstermiyor mu? İşte sizler böyle bir zaman da böyle bir durumda zülme itiraz ederek ayağa kalkan ve öne çıkan yiğitlersiz.” şeklinde konuştu.
Mazlumder genel başkan yardımcısı Recep Karagöz’ de İsrail’in yaptıklarına dikkat çekerek “İsrail katilliğini mavi Marmara  olayında ortay koymuştur.Asya kafilesi Filistin’li kardeşlerine destek olmak için yola çıkmıştır. Geçtiği her yerde vatandaşlar tarafından karşılanmakta dualarla uğurlanmaktadır. 30 Mart tarihi Filistin de toprak günüdür. İşte bu güzel günde Filistin’de olmak istiyoruz. Bu kafileye katılan herkesi kutluyorum. Yolunuz açık olsun amacımız İsrail’in Filistin’de yaptığı zülme dünyanın dikkatini çekmektir.” dedi.
Kafile Başkanı Hindistanlı Firuz Neciborbala’da konuşmasında amaçlarını “dünya bilmelidir ki İsrail gasıp bir rejim olup Filistin'i işgal etmiştir. Bizim bu seferimizin amacı Filistin ülkesinin özgürlüğü ve bağımsızlığına yardımcı olmaktır.” diye ifade ederek şunları söyledi: ”Mescidi Aksa’nın, Filistin’in hür olması için başlatılan bu yürüyüş hedefine ulaşacaktır.Dünyanın her yerinden gelen Müslümanlar İsrail’e dur diyecektir.Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu hareket Mazlumlara destek olmak için yapılan bir harekettir. Bugün İsrail masum insanları öldürüyor dünya ise seyrediyor ABD destek veriyor işte bunun için bu yürüyüşü tertip ettik”
Kudüs’e Yürüyüş Küresel Kafilesi’nin Asya Ayağı, Hindistan’dan başladığı yürüyüşüne Türkiye’de devam edecek. Hindistan, Pakistan, Endonezya, Malezya, Filipinler, Japonya, İran gibi ülkelerden katılan aktivistlerin bir araya gelerek başlattıkları Kudüs’e Yürüyüş Küresel Kafilesi, yürüyüşüne Hindistan’dan başlamış, sırasıyla Pakistan ve İran’a geçmişti.
Buralarda görkemli bir şekilde karşılanarak destek verilen kafile, İran’dan, Gürbulak sınır kapısından Türkiye’ye girerek Iğdır üzerinden Erzurum ‘a İstanbul’a gidecek buradan da Mersin’e Oradan da Lübnan, ardından da Filistin’e giderek geziyi tamamlamış olacaklar.
Türkiye’deki organizasyonunu Mazlum-Der tarafından üstlenilen kafilenin, Iğdır’da da Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği öncülüğünde ve TAY-Der ( Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği)’nin katkılarıyla karşılandığı belirtildi.
İstanbul’daki programlarının ardından gemiyle Lübnan’a hareket edecek olan Kudüs’e Yürüyüş Küresel kafilesi’nin, 30 Mart Toprak Günü etkinliklerine katılmak üzere İsrail sınırında yürüyüş gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası