Yeşil Iğdır Dersanesinde Nevruz Şenliği

Tarih : 2012-03-24 / Kategori : Genel Haber

Yeşil Iğdır Dersanesinde Nevruz Şenliği

2011- 2012 eğitim- öğretim yılında faaliyete başlayan Yeşil Iğdır Dershanesinde Nevruz şenliği düzenlendi. Etkinlik, Dershanenin Belediye Meydanındaki hizmet binasında gerçekleşti. Şenliğe Iğdır Valisi Amir Çiçek, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Yeşil Iğdır Dershanesi Kurucu Başkanı Dönmez Sebze, işadamları, öğrenciler ve velileri katıldı.

Seviye Tespit Sınavında Dereceye Giren Öğrenciler’den 7. sınıf öğrencisi Selen ÇETİN, (Ziya Gökalp İÖ) 11.sınıf öğrencisi Baran ERGÜL (Anadolu Öğretmen Lisesi) 10. sınıf öğrencisi Kübra ALHAS (Anadolu Öğretmen Lisesi) 9. sınıf öğrencisi Emrah ÖZÇİÇEK (Anadolu Öğretmen Lisesi) öğrencisi, Vali Amir  Çiçek, Milletvekili Sinan Oğan ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından tebrik edilerek hediye verildi.
Daha sonra Iğdır Valisi Amir Çiçek yaptığı konuşmada Iğdırlıların Nevruz’u kültür sarayının önünden bütün Dünya’ya gerçek anlamıyla kutlayarak gösterdiğini belirtti. Vali Çiçek, “Iğdırlı sağduyulu vatandaşlarım bugün kültür sarayının önünde Nevruz bayramını coşkulu bir şekilde kutladılar. Bu coşkulu kutlama programa halay ekibi, Kafkas ekipleri, vatandaşlar Nevruz’un gerçek anlamda kutlamasına katkıda bulundular. Bizler güçlü olmak için çok çalışmalıyız.. bölgemizde sorunu olan ülkeler gelin bizim sorunumuzu çözün diyorlar. Bizler güçlü olursak, model ülke olmaya devam edeceğiz. Sizlerden isteğimiz, tahriklere kapılmadan ülkemizin başarısı için çalışın” dedi.
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’da Yeşil Iğdır Dershanesinin düzenlediği Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşmada, ”Benim hayatımda Nevruz bayramının ayrı önemi var. Nevruz lastik yakarak polise taş atma günü değil, Nevruz Azerbaycan’da, Türkistan’da, Tacikistan’da Kırgızistan’da, Irak’ta, İran’da, Balkanlar’da kısacası bütün Türk yörelerinde coşkulu bir şekilde anlam ve ehemmiyetine uygun olarak kutlanıyor. Bizler Iğdırlılar olarak çocukluğumuzda sevgi ve saygının en üst düzeye çıktığı ve bu mutluluğu kana, kana yaşadığımız bu bayramın bazı mihraklar tarafından istismar edilmesi bizleride üzmektedir. Hiçbir fitne fesada meydan vermeden yaşadığımız bayramınız kutlu olsun. Her gününüz Nevruz gibi bereketli olsun” dedi.
Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş de Iğdır’a yeni atandığını, Iğdır’da Nevruz’un bir başka güzel kutlandığını söyleyerek öğrencilerin nevruz bayramını tebrik etti.
Daha sonra Yeşil Iğdır Dershanesinin yaptığı sınavda dereceye girenler için hazırlanan hediyeler Vali Amir Çiçek, Milletvekili Sinan Oğan ve Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, tarafından öğrencilere verildi.
Nevruz geleneklerinden Yedi levin dağıtımı ve yumurta tokuşturma oyunu burada da gerçekleşti. Törene katılanlar Vali Amir Çiçek ve Milletvekili Sinan Oğan’la yumurta tokuşturmak için adeta yarıştılar…

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası