Iğdır'da Köy Ziyaretleri Devam Ediyor

Tarih : 2012-03-26 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Köy Ziyaretleri Devam Ediyor

Iğdır Valisi Amir Çiçek’in başlattığı köy ziyaretleri devam ediyor.

Iğdır Valisi Amir Çiçek, beraberinde Eşi Hülya Çiçek, İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Nuri Turan, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya ile birlikte merkez ilçeye bağlı Kuzu- güden köyüne giderek köylülerle bayramlaşarak köyün sorunların Muhtar ve Köylülerden dinledi.
Köy Muhtarı H. Turan Bakar, “Nevruz Bayramı bizim için önemli, onun için 80 haneli Köyümüzde 24 bin adet Nevruz Yumurtası Boyayarak bayramlık olarak payladık, sizinde kısmetiniz varmış” diye misafirlere çerez ve yumurta ikramı yapıldı. İkram edilen nevruz yumurtaları Vali ve misafirleri, ekibi ile Köylüler tokuş yarışı yaptılar.   
Bayram çerezi ikramında bulunan köylüler, Köyün İçme suyu, sulama kanalları, yol ve okul gibi ihtiyaçlarının yetersizliğini dile getirdiler.
İl ve İlçelerde sürdürülen köy gezilerinde açıklamalarda bulunan Iğdır Valisi Amir Çiçek, “Gerçekleştirilen köy ziyaretleriyle, köylerin sorunlarını yerinde görmek, köylerde yaşayan vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarından talep ve beklentilerini öğrenmek, kamusal çalışmalar hakkında bilgi vermek ve görüş almak amacıyla Kurum müdürlerimiz ile köy ziyaretlerimizi yaparak vatandaşın ayağına gidiyoruz.” dedi.
Her köyde gerçekleştirilen toplantılara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini açıklayan Iğdır Valisi Amir Çiçek; “Tüm köylerimize giderek köylünün sorunlarını, bizden talep ve beklentilerini, varsa şikâyetlerini yerinde alacak ve değerlendireceğiz.
İlke olarak halka yakın, şeffaf ve yerinden yönetimi benimseyen valiliğimiz, köylerimizin dinamik, üretken ve modern bir yapıya kavuşmasını sağlamak için yerel kaynakları ve yerel desteği etkin şekilde kullanmak istiyoruz” dedi.
İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, “Muhtarlarımızla sürekli temas halinde olarak yapılacak işleri program dahilinde aksatmadan yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Gerçekleştirilen toplantıda köy muhtarları H. Turan Bakar, ve köylüler, köyleriyle ilgili iş ve işlemleri olan tüm kurum amirlerini yanına alarak Vali Çiçek ve Kurum müdürleri ile bilgi alışverişi yaptılar.
Muhtar ve Köylüler, Iğdır Valisi ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini belirttiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası