70 Binaya Yıkım İhalesi

Tarih : 2012-03-28 / Kategori : Genel Haber

70 Binaya Yıkım İhalesi

IĞDIR BELEDİYESİ 70 BİNANIN KAÇAK KATLARININ YIKIMI İÇİN İHALEYE ÇIKTI

Iğdır Belediyesi, daha önce yapı sahiplerine tebliğ ettiği imar kanununa aykırı kaçak yapıların yıkımına başlamak için ikinci ihaleye çıktı.
Topçular Mahallesinde 14,  Kışla Mahallesinde 1, 14 Kasım Mahallesinde 4, Atatürk Mahallesinde 3, Bağlar Mahallesinde 29, Cumhuriyet Mahallesinde 3, Emek Mahallesinde 5, Söğütlü Mahallesinde 6, Karaağaç Mahallesinde 4, Yedi kasım Mahallesinde 1 adet toplam olarak 70 binanın 4. ve 5. katlarının yıkımı için ihaleye çıkıldığı bildirildi.
Bazı kişilerin yerel yönetimlerin iyi niyetini kötüye kullandığını ve boşluktan faydalanarak verilen ruhsatın dışında inşaat yapıldığını belirten Başkan vekili Hüseyin MALK: “Yönetimi devraldığımız günden bu yana şehir planlaması ve imar ile ilgili önemli çalışmalar yaptık. Gelişen ve değişen dünya şartlarına her zaman uyum sağlayabilecek yapıda bir sistem kurmaya ve geleceğe miras bırakacağımız kentin daha yaşanılabilir bir kent olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Doğal dengeye ve diğer ekolojik unsurlara karşı saygılı bir çevreyi ve yapıyı hedefliyoruz. Çalışmalarımız da bu yönde yürütülüyor. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için de gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu binalar ile ilgili olarak kaçak kat tespit ettiğimiz zaman mühürleyerek ruhsatlarını iptal ettik. Vatandaş mühür fekki yaparak inşaatına tekrar devam etmiş, biz de kaçak yapı para cezası ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduk. İlimizin muhtelif mahallelerinde 70 adet ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan inşaatların tespiti yapılarak yıkımı için ihaleye çıktık. Ayrıca İlimizin muhtelif yerlerinde Maliye hazinesi üzerinde kaçak yapılan 26 adet inşaatın tespiti yapılarak durdurulmuştur. İlimiz muhtelif mahallelerinde bulunan maliye hazinesi üzerinde yapılan 9 adet inşaatın yıkımı gerçekleştirilmiştir.” dedi.
TBMM’nin kaçak yapılaşma ile ilgili çıkardığı yasalara göre hareket ettiklerini söyleyen Belediye Başkan Vekili MALK, “Çıkarılan yasaları uygulamamamız halinde görevi kötüye kullanmaktan dolayı hakkımızda hapis cezasına kadar giden cezalar verilebiliyor. Biz kimsenin düzeninin bozulmasını istemeyiz. Ancak kanunları biz çıkarmıyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası