Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Aşılama ve Küpeleme Çalışmalarına Başladı

Tarih : 2012-03-29 / Kategori : Genel Haber

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Aşılama ve Küpeleme Çalışmalarına Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü  Mehmet Nuri Turan, İlkbahar döneminde yürütmekte olduğu aşılama programı dâhilinde İl/İlçe Müdürlüklerimizin etkin aşılama ve küpeleme çalışmaları yürütülmesi için tüm yetiştiricilerimizin hayvanlarının aşı ve küpelerini yaptırmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.”dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü  Mehmet Nuri Turan, açıklamasında şunları kaydetti;Aşılama ve küpeleme işlemleri yetiştiricilere ait işletmelerinde yapılacaktır.
Her yaştaki büyük baş hayvanın 02.06.2012 tarihine kadar küpe yapılıp, kayıt altına alınması gerekir. Bu tarihe kadar küpe yaptırmayıp kayıt altına alınmayan işletmelere cezai müeyyide uygulanacaktır.
Hayvanlarını sevk edecek olan yetiştiriciler sevk tarihinden en az 15 gün öncesinden büyükbaş hayvanlarda şap aşısını, Küçükbaş hayvanlarda ise Veba(PPR) ve Şap aşılarını yaptırmaları gerekir.
Hayvan sevk ve alım-satım işlemlerinde Büyükbaş hayvanlarda pasaport ile Küçükbaş hayvanlarda ise hayvan nakil belgesi ile işlemlerini yaptıracakladır.
Tüm yetiştiriciler hayvan alım satımlarını 7 gün içerisinde il/ilçe müdürlüklerine başvurarak yaptırmaları zorunlu olup geç bildirimde bulunan yetiştiriciler idari para cezası ödemek zorunda kalacaklar.
İl müdürlüğümüz brucella, şap, kuduz, PPR (koyun-keçi vebası) ve çiçek aşılamalarını program dâhilinde yürütülecektir.
İlimiz dışına sevk edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar aşılama tarihinden on beş(15) gün geçmeden kesinlikle sevkleri yapılmayacaktır.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası