Iğdır’da Saman Fiyatları 1 TL'ye Ulaştı

Tarih : 2012-03-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Saman Fiyatları 1 TL'ye Ulaştı

Bu yıl kış mevsiminin  uzun sürmesi ile ot ve saman fiyatları tavan yaptı.Iğdır’da saman fiyatları 1 TL koşuyor

Kışın erken gelmesi ve uzun sürmesi  hayvancıları kötü etkiledi. Iğdır’da saman fiyatlarının geçen yıla oranla yaklaşık 3 misli artığı Iğdır’da , besiciler samanı artık ton yerine kilo işi ile alıyorlar.
Iğdır’da saman pazarına  köylerden getirilerek satılan ot ve samanları pazarlayan satıcılar, fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre çok yükseldiği belirttiler. Geçtiğimiz yıl 300 Kr olan 1 kilo saman fiyatlarının şu anda 960 Kr  olduğunu ve hedefin gün geçtikçe 1.50 Kuruşa kadar yükseleceğini belirten Sefer Adlin adlı besici, Iğdır'da bu yıl saman sıkıntısının yaşandığını anlattı. Diğer illerden gelen satıcıların masraflarını da saman fiyatlarının üstüne koyduğundan belirten Adlin "Fiyatlar yüksek olduğu için daha önce ton bazında alınan samanlar şu an da kilo işi alınmaya başlandı. Türkiye’ye Yurt dışından ithal hayvanın gelmesi bir yandan hayvan fiyatlarını düşürdü Hayvan sayısı artınca ot ve saman fiyatları tavan yaptı. Yabancılarında saman almak için gelince müşteri çoğaldı fiyatlarda arttı.    “dedi.
Vatandaşlar Saman alacak gücümüz yok hayvanları satsak dahi samanın parasını ödeyemiyoruz. Saman sıkıntısı yaşandığı için fiyatlar da geçen yıla nazaran ciddi bir yükseliş oldu" şeklinde konuştu.
Van’dan Iğdır’a gelen Hayvan Sahibi Ali Bağcı Van’da deprem nedeniyle perişan olduk bunun yanı sıra hayvanlarımız yağan aşırı karlardan bu yıl aç kaldı kış uzun sürdü. Bizde Iğdır’a saman almaya geldik. Fiyatlar yüksek yapacak bir şey yok mecbur alacağız. Yoksa hayvanlar açlıktan ölecektir.Bu gidişle fiyatlar 1 TL geçer”dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası