Iğdır Eğitim Kalitesine Uluslararası Boyut Kazandırılacak

Tarih : 2012-03-30 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Eğitim Kalitesine Uluslararası Boyut Kazandırılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Iğdır da görev yapan Öğretmenlerin Lisansüstü Eğitim İçin Uluslararası Bir İşbirliği Çerçevesinde Nahçivan Devlet Üniversitesi Rektörü İle görüştü.

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer ATEŞ Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi Rektörü İsa HABİBBEYLİ ile görüşmeler yaparak Iğdır’da görev yapan öğretmen ve idarecilerin alanlarında ve öğretmenlik yeterliklerini geliştirmek üzere yüksek lisans ve doktora programlarına katılımını sağlamak üzere ön görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde işbirliği niyeti karşılıklı olarak ortaya konuldu. Alt çalışma ekiplerine süreç devredildi. Yapılan çalışmaları İl Müdürlüğ Ar-Ge Birim sorumlusu Abdulselam TALUK tarafından takip edilecek. Milli Eğitim Müdürü görüşmeler sonunda işbirliğine varılması durumunda Iğdır’da görev yapan İdareci ve öğretmenlerin lisansüstü ve doktora eğitimlerini tamamlama fırsatı bulacaklarını ve bunun öğretmen eğitimiyle ilgili çok önemli bir uluslararası anlaşma olacağını söylediler.
Nahçivan’da nevruz bayramı kutlamalarına da katılan ilimiz heyeti Nahçivan Özerk
Cumhuriyeti Devlet Üniversitesin misafireleri olarak Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcısı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ve l. Uluslararası Iğdır Sempozyumu Düzenleme Kurulu üyelerinin katılımıyla ziyaretlerde bulundular. İlk olarak Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli'yi ziyaret eden heyet, Devlet üniversitesi temaslarının ardından Türkiye Cumhuriyeti Nahcivan Başkonsolosluğuna geçti. Iğdır Üniversitesi heyeti ve Milli Eğitim Müdür ATEŞ burada Konsolos Vekili Işıl Işık Civelik tarafından karşılandılar.
Heyet konsolosluk ziyaretlerini ardından Nevruz bayramı kutlamaları çerçevesinde Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısının hazırlıklarını sürdürdüğü Nevruz bayramı kutlama programına da  katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası