Nevruz Gösterisine 13 Tutuklama

Tarih : 2012-03-31 / Kategori : Genel Haber

Nevruz Gösterisine 13 Tutuklama

Iğdır’da 20 Mart tarihinde izinsiz gösteri yapan polise taş atan vatandaşları zorla yürüyüşe teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 29 kişiden bugün mahkemeye çıkarılan 24 kişiden13  kişi tutuklandı. 11 kişide tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün guruplar halinde  Adliyeye çıkarılan 24 kişiden 13 kişinin tutuklanmasının ardından yarın 5 kişi daha mahkemeye çıkarılacak.
Bilindiği gibi  Iğdır Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonda BDP il başkanı Salih Tikiz ve üç yönetici olmak üzere Iğdır Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile 20 Mart tarihinde izinsiz Nevruz gösterisi yapmak vatandaşları polise karşı kışkırtarak taş attırmak  gibi suçları işledikleri iddiasıyla 29 kişiyi gözaltına almış Iğdır merkez  ve Özdemir,Erhacı,Halfeli,Yuzbaşılar,köylerinde yapılan operasyonda olaylara karışan 29 kişinin evlerinde yaptıkları aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.
Edinilen bilgiye göre  BDP il başkanı Salih Tikiz üç parti yöneticisi olmak üzere  .5 kişinin ise yarın mahkemeye çıkarılacağı belirtildi .

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası