BDP İl Başkanı ve İki Yönetici Tutuklandı

Tarih : 2012-04-02 / Kategori : Genel Haber

BDP İl Başkanı ve İki Yönetici Tutuklandı

Iğdır’da 20 Mart günü izinsiz nevruz gösterisi yapan ve polise taş atarak olay çıkardıkları iddiasıyla dün tutuklanan13 kişinin ardından bugün mahkemeye çıkarılan 5 kişi den üç kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre   aralarında BDP il başkanı Salih Tikiz ve 2 parti yöneticisi  M.Rahim Pekür, M.Salih Aydemir  tutuklanırken  İsa Yıldırım ve Behçet  Ateş tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri 20 Mart ‘ta izinsiz Nevruz gösterisine katılanlardan toplam 29 kişinin tutuklandığını belirttiler.
BDP il başkanının mahkemesi sürerken Belediye başkan vekili Hüseyin Malk ve Iğdır milletvekili  Pervin Buldan’da adliye önünde beklediler. Tutuklamanın ardından bir açıklama yapan milletvekili  Pervin Buldan’da, Aralarında il başkanımız  Salih Dikiz olmak üzere  Nevruz sonrasında 29 arkadaşımız haksız yere tutuklandılar. Bu tür tutuklamalar sürerken hangi barıştan bahsediliyor. Analmış değilim. Bu tür tutuklamalar barışa ve kardeşliye vurulan bir darbedir.Bu İdiris Naim Şahin’in “Biz tükürüğümüzle 70 milyonu boğarız “sözünden ve başbakanın talimatından sonra tutuklamalar başladı. Barış süreci Kürt halkının sesini kısarak bayramlarını yasaklayarak bir yere varılmaz. Başbakan gerçekten müzakere ve barış istiyorsa tutuklamaları baskıları durduracak masaya öğle oturacaktır.”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası