Iğdır'da Evleri Yıkılan Aile Çadırda Yaşam Mücadelesi Veriyor

Tarih : 2012-04-10 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Evleri Yıkılan Aile Çadırda Yaşam Mücadelesi Veriyor

Iğdır'a bağlı Küllük köyünde aşırı kar ve yağışlar nedeniyle evinin balkon ve bir kısmı  çöken  Saldamlı ailesi 10 gündür evlerinin yanına kurdukları çadırda yaşıyor.

Kentte son dönemde görülen aşırı kar ve yağmurlar nedeniyle, evlerinin toprak damı çökerek oturulamaz hale gelmesi nedeniyle Saldamlı ailesi, kendilerine sahip çıkılması için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.
Evi çöken 34 yaşındaki Mesut Saldamlı aşırı Kar ve yağıştan dolayı kerpiçten yapılma evinin toprak çatısının balkonun çöktüğünü, eşi, oğlu ve kızı  ile birlikte, İl Afet Müdürlüğünün kendilerine tahsis ettiği çadırda yaşadıklarını söyledi.
İşsiz ve ara işlerde çalışan  Mesut Saldamlı,  maddi durumu iyi olmadığı için evini yaptıramadığını ve geçimini köylülerin yardımlarıyla sağladığını belirtti.
Havaların ısınmasıyla birlikte, çadırda kalmanın sorun oluşturduğunu dile getiren Saldamlı, şunları kaydetti: "10
gündür çadırda yaşıyoruz. Güneş çıktığında çadırda sıcaktan kalamıyoruz. Akşam olunca da ailem gece çadırda üşüyorlar. Şimdiden kışı düşünüyorum, soğukta ne yaparız, bilmiyorum. İl Afet Müdürlüğünden yetkililer geldi ve yapılan tespitte evimin aşırı  kar ve yağıştan çöktüğü raporu tutuldu. Tek isteğimiz ya evimiz yapılsın, ya da bize gerekli malzeme verilsin, biz evimizi kendimiz yapalım. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz.  yoksa ailece hastalık kapacağız korkusunu yaşıyoruz.”
13 yıllık evli olduklarını söyleyen Anne Zeynep Saldamlı, “çocuklarımın hastalığı yüzünden yaşadığımız İstanbul'dan köyümüze döndük ve baba evinde kira vermeden yaşıyorduk. Yıkılan evimiz oturulamaz oldu. Şimdi çadırda tuvalet, su, banyo ve ışıksız yaşıyoruz. Çocuklarım ders yapamıyorlar valilik yardım etsin biriket kum çimento versin kendimiz köylülerin yardımıyla evimizi yapalım, yardım bekliyoruz” dedi.
Köy Muhtarı İslam Temeş, “Saldamlı ailesinin sıkıntısı bizleri de üzüyor. Köy yerinde herkes kendi derdinde. Muhtarlık olarak yardım edilmesi için uğraş veriyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası